Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Τουρνάς στην κατσαρόλα



Σφακιά


Υλικά
Τουρνάς 700γρ. περίπου
4-5 πατάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¾ της κούπας ελαιόλαδο
Χυμός από ένα λεμόνι
1  κ.σ. ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε το ψάρι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με το λάδι
και προσθέτουμε τις καθαρισμένες πατάτες αφού πρώτα τις έχουμε κόψει κυδωνάτες.
Προσθέτουμε νερό σχεδόν να τις σκεπάζει.
Μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη.
Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 35 λεπτά περίπου.
Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στις πατάτες 15 λεπτά πριν το τέλος ψησίματος.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια χωρίς να την ανακατώσουμε με κουτάλα γιατί μπορεί να διαλυθούν οι πατάτες.
Βάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι αυτές να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε σε πιατέλα όσο είναι το φαγητό μας ζεστό.

Μικρό μυστικό
Στην περιοχή μου γι’ αυτό το πιάτο  χρησιμοποιούν συνήθως παστό μπακαλιάρο αλλά οποιοδήποτε λευκό ψάρι κι αν βάλουμε θα γίνει εξίσου νόστιμο.

Καλή επιτυχία!
Μπορείτε ακόμα να δείτε:








 





 
Blog Widget by LinkWithin

20 σχόλια:

  1. Πρώτη φορά ακούω το όνομα του ψαριού!!
    Όποιο κι αν είναι στα ψάρια δε λέμε όχι!!
    Φιλιά από τα ορεινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να το ξέρεις σαν Λούτσο!!!! Εμείς χρησιμοποιούμε περισσότερο την άλλη ονομασία, δεν ήξερα ότι δεν ήταν τόσο γνωστή!!!
      Πως πάνε οι εργασίες στα ορεινά;
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Πολύ νόστιμα μαγειρεμένο το ψαράκι σου Silena μου!
    Και με τις πατατούλες παρέα, ένα πλήρες φαγάκι.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νόστιμο και γρήγορο Έλενά μου!!!!
      Για να προλαβαίνουμε και καμιά βουτιά στη θάλασσα!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Τουρνάς;
    Σαν όνομα ψαριού, πρώτη φορά το ακούω Silena μου, αλλά το φαγάκι το ξέρω και το αγαπώ όλως ιδιαιτέρως :-))
    Χαιρετισμούς πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουρνάς ή Λούτσος, ίσως η δεύτερη ονομασία Πηνελόπη μου να είναι περισσότερο γνωστή!!!!
      Πως πάνε οι διακοπές συντέκνισσα;
      Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Ως Λούτσο, ναι το γνωρίζω και είναι ωραίο ψαράκι πραγματικά.
      Τον τελευταίο φρέσκο το φάγαμε το περσινό μας καλοκαίρι, στην Φοινικούντα Μεσσηνίας, ψαρεμένο από φίλο με δικό του καϊκι και δική του ταβέρνα εκεί.

      Οι διακοπές τελειώσανε στην φάση Α΄!
      Είμαστε πάλι στην πόλη και στην δουλειά και κάνουμε την ανάγκη...φιλοτιμία, αναμένοντας την φάση Β'

      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  4. Excuse me.....δε το ήξερα αυτο το ψάρι!!!
    Ευχαριστώ για τη γνωριμία!!!
    Φαίνεται ωραιότατος!!!

    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον με το δίκιο σου απορείς peps!!!! Φαίνεται πως είναι περισσότερο γνωστό ως Λούτσος!!!
      Όπως και να έχει είναι πολύ νόστιμο!!!!
      Κι από μένα φιλάκια!

      Διαγραφή
    2. Plaka kaneis....loutsos?????? To agapimeno mou!!!!!
      Poli nostimo!!!!!!

      Διαγραφή
  5. Υπέροχο πιάτο Silena μου, εύκολο και γρήγορο!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου είναι απλό και ταυτόχρονα πολύ νόστιμο!!!!
      Καλές διακοπές να έχεις, να περνάς καλά και ξεκούραστα!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. τέλειο το πιάτο σου και πολύ πολύ καλοκαιρινό! Μύρισε θάλασσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!!
      Το ψαράκι το τιμάμε συχνά το καλοκαίρι!!!!
      Να τα λέμε!!! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  7. Μμμμμμμμμμμμμμ!! Αν και δεν είμαι ιδιαίτερα φαν του ψαριού, το συγκεκριμένο μου φαίνεται νοστιμότατο!!! Γεια στα χέρια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμείς πάλι λατρεύουμε το ψάρι και το καταναλώνουμε συχνά. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ νόστιμη και εύκολη, οπότε διπλό το όφελος!!!
    Καλή σου μέρα Kiki!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γλυκό μου Silenaki καλό μήνα και δροσερό και ξένοιαστο..χαθήκαμε μέσα στο καυτό καλοκαιράκι..υπέροχη η σημερινή σου γευστική πρόταση΄΄΄το λατρεύουμε το ψάρι όλοι στην οικογένεια πέφτουμε όλοι με τα μούτρα-παιδιά,γονείς,γιαγιά και σκυλίτσα επίσης!!!-οπότε τις κυνηγώ τις συνταγές με ψάρι και αυτή μου φαίνεται πεντανόστιμη..σου στέλνω την αγάπη μου και άπειρα φιλάκια κοριτσάκι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα χα !!!! σε καταλαβαίνω απόλυτα!!!! Γι’ αυτό βρίσκομαι σε συνεχή αναζήτηση και δοκιμή καινούριων συνταγών για να έχουμε ποικιλία και να μη βαριόμαστε!!! Οπότε θα αναρτηθούν πολλές ακόμα!!!!
      Μας ξεμυάλισε το καλοκαιράκι και η θαλασσίτσα όμως η σκέψη υπάρχει κι αυτό είναι το σημαντικότερο!!!
      Φιλάκια πολλά πολλά κορίτσι μου!!! Καλά να περνάς και καλό μήνα κι από μένα!!!

      Διαγραφή
  10. Καλώς σε βρηκα Silena μου με το μαγικό όνομα και τις υπέροχες συνταγες , τωρα στο νησι σιγουρα θα βρω Λουτσο και θα το δοκιμασω , με ξετρελλαινει επίσης η στήλη καθε πραγμα στο καιρό του θα σε παρακολουθω πιστα καλο μας Αυγουστο !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλώς όρισες Κάτια μου, χαίρομαι που βρήκες στο σπιτάκι μου κάτι που σε ενδιαφέρει!!!
    Το ψαράκι είναι πολύ νόστιμο και ελπίζω να αποκτήσεις κι εσύ την ίδια εντύπωση μόλις το δοκιμάσεις! Θα χαρώ να μου πεις εντυπώσεις και να τα λέμε συχνά απ’ τα μπλογκάκια μας!!!
    Καλά να περνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...