Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Αγροτικός Αύγουστος 2013 - Χανιά Κρήτης


Την αυλαία έκλεισε την Κυριακή 4 Αυγούστου η έκθεση ¨Αγροτικός Αύγουστος 2013¨ στα Χανιά της Κρήτης.  Στόχο είχε την ανάδειξη πιστοποιημένων και τυποποιημένων Κρητικών προϊόντων, βιολογικών προϊόντων καθώς και προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.
Οργανώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο και το Δήμο.
Η έκθεση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία,  συμμετείχαν 100 επιχειρήσεις και φορείς απ’ όλη την Κρήτη και  φιλοξενήθηκε στο χώρο της Δυτικής Τάφρου   από  26 Ιουλίου έως  4 Αυγούστου για 15η  συνεχή χρονιά.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα τοπικά προϊόντα, να δοκιμάσουν τα τοπικά εδέσματα φτιαγμένα από τα έμπειρα χέρια των εκθετών και να παρακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις με επίκεντρο την Κρητική παράδοση. Στα πλαίσια της έκθεσης το Σάββατο 3 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε ομιλία για την Αρχαία Κρητική Διατροφή.


Ρακόμελο, θυμαρίσιο μέλι, ξεροτήγανα, καλιτσούνια, σφακιανές πίτες, παραδοσιακά παξιμάδια καθώς και έργα λαϊκής τέχνης ήταν μερικά από τα προϊόντα που απόλαυσαν οι χιλιάδες επισκέπτες, ντόπιοι και ξένοι, που περιηγήθηκαν στο χώρο της έκθεσης. Ο καθένας από αυτούς είχε να πει κολακευτικά σχόλια για τα εκθέματα και την άριστη οργάνωση της έκθεσης.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο Αγροτικός Αύγουστος 2013 συνοδεύτηκε με μια ηλεκτρονική έκδοση ( αποτελεί βιβλίο-άλμπουμ, στο οποίο απεικονίζεται ολόκληρη η Κρήτη με τα ποιοτικά προϊόντα της), στην οποία καταγράφονται όλα τα ποιοτικά προϊόντα που έχουν χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης), Π.Γ.Ε. (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη), καθώς και τα Βιολογικά προϊόντα του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση ταξίδεψε και θα συνεχίσει να ταξιδεύει και πέρα από τα όρια της Κρήτης με επόμενο και τελευταίο σταθμό την Αθήνα από 2 έως 6 Οκτωβρίου.

Μην ακούτε τσ’ ομορφιές, αν δε τσι γευτείτε
ελάτε μαζί μας στη γιορτή, τη ζάλη να χαρείτε.
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση!
    Είμαι σίγουρη ότι οι επισκέπτες θα απόλαυσαν εξαιρετικά καλούδια από την κρητική κουζίνα, που είναι μία από τις νοστιμότερες κουζίνες!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον "δεύτερο" σταθμός της θα προσπαθήσω να μην την χάσω "συντέκνισσα"!
    Είναι θαυμαστά πολλά από τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν όπως άλλωστε και ο τόπος παραγωγής τους, που κατέχει άξια μεγάλη φήμη.
    Καλό υπόλοιπο Αύγουστο, εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...