Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ψάρι με πορτοκάλι


Μόλος στο λιμάνι Χανίων

Υγιεινό και εύκολο πιάτο με γκουρμέ διάθεση και εξωτική γεύση!!!
Θα εντυπωσιάσει και τους πιο δύσπιστους!!!!
Απολαύστε το!


Υλικά
800γρ. ψάρι σε φέτες (3 φέτες)
2 φέτες άσπρου ψωμιού σε ψίχουλα
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Το χυμό και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι το σκόρδο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε τα ψίχουλα και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να γίνουν τραγανά και να απορροφήσουν όλο το λάδι.
Τοποθετούμε τις φέτες ψαριού σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με το μίγμα των ψίχουλων 
και τα περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού.
Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο.
Ψήνουμε με ανοιχτό σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για  25 ΄.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.

Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

36 σχόλια:

  1. Φανταστικό!!!!!!!!!!!!!
    Πολύ σπέσιαλ!!!
    Καλημέρα Σιλένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απολαυστικότατο ψαράκι peps!!!!!
      Την καληνύχτα μου και όνειρα γλυκά!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ προκλητική η φωτογραφία σας κυρία μου εκεί θέλω να το φάω κι εγώ το ψάρι!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανθή μου ξέρω το κατάλληλο μέρος, είσαι;
      Καλό βράδυ να έχουμε! Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Ωραίο! Στις γεύσεις που μ΄αρέσουν!
    Οι φωτογραφίες με το βοτσαλάκι άπαιχτες. Λες και το διέσχισε και ήρθε κατ΄ευθείαν στο πιάτο!

    Φιλάκια βροχερά!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλάκα - πλάκα Ζαμπία μου κάτι παρόμοιο μου περιέγραψε ο άντρας μου πως συνέβη στη χθεσινή του βαρκάδα!!!! Ένα χελιδονόψαρο πήδησε από μόνο του μέσα στο σκάφος!!!!
      Σκέτη αυτοκτονία!!! Χαχαχα!!!
      Τώρα ακούω ένα ψιλόβροχο!!! Φιλάκια κι από μένα!!!

      Διαγραφή
  4. Μου αρέσει πολύ η προσθήκη πορτοκαλιού! Δίνει πολύ ενδιαφέρον στο πιάτο νομίζω!
    Οι φωτογραφίες πολύ μέσα στο κλίμα του πιάτου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιδιαίτερα όσοι δεν θέλουν το ψάρι λόγω του αρώματός του, θα βρουν το συγκεκριμένο πολύ ξεχωριστό!!! Το σκόρδο, το πορτοκάλι και τα τραγανά ψίχουλα δίνουν άλλη διάσταση στο πιάτο!!!!
      Καλό βράδυ Ερμιόνη μου!

      Διαγραφή
  5. Τι ωραίος συνδυασμός υλικών! Σούπερ έγινε το ψαράκι, Σιλένα μου! Δεν χορταίνω να το κοιτάζω!!! Μπράβο σου!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς Αναστασία μου εμείς το ξεπεράσαμε γρήγορα αυτό το στάδιο!!! Το κοιτάξαμε και το εξαφανίσαμε με τη μία!!!!! Χαχαχα!
      Φιλάκια κι από μένα!

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα Σιλενάκι μου..εκπληκτική η συνταγή που μας χαρίζεις σήμερα..το πορτοκάλι που σβήνεις το μίγμα του ψωμιού-να το πω έτσι-είναι σίγουρα αυτό που κάνει το μαγικό κλικ εδώ..υγιεινό,σούπερ πεντανόστιμο με ύφος σίγουρα γκουρμέ είναι σίγουρα για λίστα άμεσης εκτέλεσης(!!).....κατάλαβα απ'ότι έγραφες στο μπλογκ μου ότι ταλαιπωρηθήκατε με τον σεισμό..ή ταραχτήκατε..κάτι τέτοιο..αφού τον νιώσαμε στην Αθήνα κατάλαβα πως θα ταραχτήκατε στην Κρήτη..οι φωτογραφίες σου και το food presentation συναρπαστικά..ο γλάρος μαγεία στον μώλο αγναντεύει περήφανος την ομορφιά του λιμανιού των Χανίων..τα λατρεύω τα Χανιά!!φιλάκια γλυκιά μου φίλη και ένα όμορφο απογευματάκι σου εύχομαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμείς Καιτούλα μου το ¨εκτελέσαμε¨ άμεσα!!!!!!! Πραγματικά νόστιμο τουλάχιστον για τα δικά μας γούστα!!!!
      Άντε καλέ!!! καταλάβατε το σεισμό στην Αθήνα; Ευτυχώς δεν υπήρξαν ισχυροί μετασεισμοί!!!!
      Χαίρομαι που σου αρέσουν οι φώτο!!! Κάνω προσπάθειες σε αυτό το θέμα, δεν είχα ασχοληθεί στο παρελθόν και είναι καινούρια ενασχόληση!!!!!
      Όνειρα γλυκά καλή μου!!!! Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  7. Και μόνο που το βλέπω σερβιρισμένο, καταλαβαίνω τι εξαιρετική γκουρμεδιά είναι το φαγάκι σου!
    Φιλιά πολλά Silena μου, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω!!!! με έκανες να κοκκινίσω Έλενά μου!!!!
      Θερμά ευχαριστώ!!!
      Καλό βράδυ να έχετε! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Φανταστική κρούστα πάνω στο ψαράκι που βγήκε βόλτα στο γυαλό....
    Τέλεια ιδέα τα ψίχουλα του ψωμιού και ο χυμός πορτοκαλιού από πάνω !
    Είμαι σίγουρη ότι θα είναι πεντανόστιμο.
    Βρέχει εκεί ?
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ψαράκι βγήκε βόλτα στο γιαλό και το περιμένανε με έτοιμα τα μαχαιροπίρουνα!!! Ήταν πισώπλατα τα χτυπήματα!!! Χαχαχα!!!
      Αυτά τα τραγανά ψίχουλα με την ελαφριά πορτοκαλένια γεύση είναι όλα τα λεφτά Σοφία μου!!!!
      Τώρα το βράδυ ψιλόβρεξε αλλά αμέσως σταμάτησε!!! Απ΄ ότι καταλαβαίνω σας ταλαιπώρησε αρκετά!!!! Εμείς την περιμένουμε αύριο δηλ. σήμερα!!
      Καλό βράδυ! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Σιλένα πολύ ιδιαίτερη συνταγή! Ότι πρέπει για μένα που δεν αντέχω την μυρουδιά του ψαριού!
    Τι όμορφες φωτογραφίες!
    Πολλά φιλιά από Ν Αφρική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγελική μου σε ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια!!!!
      Χαίρομαι που σ’ αρέσουν οι φωτογραφίες, είναι νέα ενασχόληση η οποία προέκυψε μέσα από τις ανάγκες του μπλογκ αλλά οφείλω να ομολογήσω πως με έχει συνεπάρει!!!! Έχω ακόμα να μάθω πάρα πολλά!!!!
      Σίγουρα θα ευχαριστηθείς το ψαράκι δεν έχει καθόλου έντονη μυρωδιά!!!!
      Φιλάκια από Χανιά!

      Διαγραφή
  10. τι ομορφη ιδεα για μενα που υποφερω με την μυρωδια παρασκευης του ψαριου , πορτοκαλενιοα μυρωδια , ακουγεται τέλειο , !!!!
    Πωςε τα πηγατε με την βροχή μην ξεχασεις να περασεις απο το σπιτικο μου για ενα κερασμα !!!!!! σε φιλω πολυ πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου αρέσει σίγουρα!!! Δοκίμασέ το και πες μου!!!
      Σήμερα είχε υπερβολικό αέρα χωρίς βροχή!!! Χτες το βράδυ πρέπει να έριξε λίγο αλλά όλη την ημέρα τίποτα!!!!!!!
      Εννοείται πως θα τα πούμε κι από εκεί!!!
      Όνειρα γλυκά!!! Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  11. Γκουρμεδιά... που λένε και οι έφηβοι!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. H φαντασία δούλεψε,άφηκε τα γινάτια
    περπάτησε ολημερίς στης γεύσης τα κιτάπια.

    Στοχάστηκε και χάρηκε,ζαλίστηκε η σκέψη
    σαν πρωτοσυνάντησε της τέχνης σου την τέρψη.

    Οσμίστηκε και γεύτηκε της γνώσης σου το βιος
    θαμπώθηκε,τυφλώθηκε στης γλύκας σου το φως.

    Στον πηγαιμό στα όνειρα,άφησα ένα σημάδι
    να έρθεις ,να οδηγηθείς με δρόμο σαν αλφάδι.

    Ίσιος σαν την αγάπη μου,με ρόδα κεντημένος
    ολάνθιστος και ολάνοιχτος,με άστρα ασημωμένος.

    Καλό βράδυ Σιλένα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με μάγεψε ο ποιητικός σου λόγος Φωτεινή μου!!!!!!!! Με ρίγησε συθέμελα!!!!!!!!
      Είσαι μοναδική!!!!!!!

      Αυτή τη φορά δε θα γράψω μαντιναδούλες …θα βγάλω άριες!!!!!!!!!
      Και πολύ φοβάμαι πως δε θα αντέξουν τα εναπομείναντα από τον Εγκέλαδο τζάμια!!!!!!!
      Πολλά πολλά φιλάκια!!!!!! Όνειρα γλυκά!!!!

      Διαγραφή
  13. Ψάρι με χυμό πορτοκαλιού δεν έχω ξαναφάει είναι η αλήθεια, όμως φαίνεται ότι βγήκε πεντανόστιμο! Μ' αρέσει και το ψωμάκι που έχει. Για να την προσθέσω στ' αγαπημένα... Κάτι μου λέει ότι σύντομα θα τη δοκιμάσω!
    Να έχεις μια όμορφη και... νόστιμη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες Selcouth!!!!!! Χάρηκα που με επισκέφτηκες και που βρήκες τη συνταγούλα μου ενδιαφέρουσα!!!! Ελπίζω να τη δοκιμάσεις και να σου αρέσει!!!!!!! Ενημέρωσέ με!!!
      Όνειρα γλυκά από τα γραφικά Χανιά!!!!

      Διαγραφή
  14. Δεν έχω ξαναφάει κάτι παρόμοιο Silena μου!!!
    Ως λάτρεις του ψαριού όμως θέλω πολύ να το δοκιμάσω.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για όλα Ρούλα μου υπάρχει η πρώτη φορά!!!!! Δοκίμασέ την!! αφού σ’ αρέσει το ψαράκι , θα σε τραβήξει κι αυτή η εκδοχή!!!!
      Όνειρα γλυκά!

      Διαγραφή
  15. Μοσχοβολάει πορτοκάλι, το ψαράκι σου Σιλένα! Αντί για το λεμονάκι που βάζουμε συνήθως, το πορτοκάλι θα δώσει την οξύτητα αλλά και την γλύκα του, στο φαγητό! Ωραιότατη πρόταση!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ειρήνη μου!!!!! Ελπίζω να το δοκιμάσεις και να σου αρέσει και σε γεύση!!!!
      Καλή εβδομάδα να έχετε! Φιλιά!

      Διαγραφή
  16. Από τις καλύτερες συνταγές για ψάρι!!! Silena μου.
    Πολύ το "λιμπίστηκα" τέτοια ώρα.

    Προσωπικά χρησιμοποιώ πολύ το πορτοκάλι στην μαγειρική μου, γιατί την εξαιρετική αρωματική νότα που δίνει.
    Πρόσφατα έκανα καλαμαράκια με πορτοκάλι και ελπίζω να έχω την "αντοχή" σύντομα να την φτιάξω και να την ανεβάσω στο blog.

    Φιλιά πολλά και καλό βράδυ εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Πηνελόπη μου!!!! Το πορτοκάλι δίνει άρωμα και γεύση, κι εγώ το χρησιμοποιώ αρκετά!!!
      Χαίρομαι που σ’ αρέσει!!!!! Θα περιμένω να δω και την δική σου πρόταση, ακούγεται ενδιαφέρουσα!!!!
      Καθυστέρησα να σου απαντήσω αλλά μέρες έχει χαλάσει το laptop και μου έχει δέσει τα χέρια!!!!!! Ελπίζω να μην καθυστερήσει πολύ ακόμα!!!!!!
      Πολλά φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
  17. Με πορτοκαλένια πινελιά στο ψαράκι, ζωγράφισες Ελένη μου! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάγδα μου χαίρομαι που σ΄αρέσει!!! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και ζητώ συγγνώμη για την καθυστέρηση, έχω μεγάλο πρόβλημα με την οθόνη του υπολογιστή και έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση!!!
      Καλό Σαββατόβραδο!!! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  18. Φαίνεται υπέροχο πιάτο κι αν δεν απατώμαι είναι με σολωμό!!! Μπράβο για την υπέροχη συνταγή Σιλένα μου!!! Πρωτότυπη και πολύ αρωματική!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σιλενάκι μου καλησπέρα..τι μου κάνεις βρε κορίτσι?όλα καλά?ήρθα επίσκεψη να δω τι κάνεις..σ'έχασα τελευταία.είδα ότι δεν μας είχες κάτι νέο και ήρθα να δω τι μου κάνεις!!θα επανέλθω!!φιλάκια άπειρα καλή μου φίλη!!και καληνύχτα καραμελένια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...