Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Χταπόδι στιφάδο στη λαδόκολλα

Στα πλοκάμια της γεύσης

Πρόκειται για μια πικάντικη και νόστιμη συνταγή στην οποία το χταπόδι βράζει μέσα στο ζουμί του και γίνεται ιδιαίτερα μαλακό.  Τα κρεμμύδια του προσδίδουν μια απίστευτη γλύκα, τα μπαχαρικά εξισορροπούν τις γεύσεις και τα αρώματα και το γευστικό αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι μαγευτικό!!!
Απολαύστε το!

Υλικά
1 χταπόδι 800γρ.
8-10 μέτρια κρεμμύδια
3 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες ή
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
½ κούπα κρασί κόκκινο
½ κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι, κόκκοι μαύρου πιπεριού
1 ξύλο κανέλας
2 φύλλα δάφνης
Λαδόκολλα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε τέσσερα κομμάτια.
Απλώνουμε σταυρωτά δύο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας σε μια γάστρα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. 
Τοποθετούμε ολόκληρο το χταπόδι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. 
Σφραγίζουμε καλά τα φύλλα της λαδόκολλας που προεξέχουν και κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C τουλάχιστον για 2 ½ ώρες μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας.

Συμβουλή
Βάλτε τη μισή ποσότητα αλατιού από ότι συνηθίζετε για να μη γίνει αλμυρό.  Είναι προτιμότερο να συμπληρώσετε αλάτι στο πιάτο σας αν χρειαστεί.
Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

17 σχόλια:

  1. Α, τί όμορφες μυρωδιές με έσυραν μέχρι εδώ?!
    'Γεια στα χεράκια σου, κορίτσι μου!!!
    Υπέροχη πρόταση!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ άπειρα!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη συνταγή Σιλένα μου και φοβερές οι φωτογραφίες σου!!! Παίρνω μεζέ και φεύγω :)) Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα πλοκάμια της γεύσης .... σωστή!!!!!
    Φαγάκι που θα γίνεται υπέροχο με την γλύκα των κρεμμυδιών!
    Καλό Σαββατοκύριακο Silena μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πωπωπω μου τρέχουν τα σάλια!!!!!!!!!! Αγαπώ τα χταποδακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στη λαδόκολλα???????????????
    O.k.!!!!!!!!!!! Ότι πεις!!!!!!! Καμία αντίρρηση!!!
    Έρχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία και διαφορετική πρόταση! Μπορώ να φανταστώ τη νοστιμιά του... Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Σιλενάκι!! Μπράβο σου κοπέλα μου...νομίζω ότι όλες μας εδώ ξερογλυφόμαστε!! Σε φιλώ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συντέκνισσα έχω βάλει...κι' έχω βάλει...στην λαδόκολλα!
    Αλλά χταπόδι μέχρι σήμερα...ποτέ.
    Πρόσφερες μεγάλη "υπηρεσία" στην κουζίνα μου, με τούτη την καταγραφή σήμερα!!!

    Καλό ΣΚ.
    Φιλιά και χαιρετισμούς και με το καλό στην Μεγάλη Εβδομάδα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μοσχομύρισε το χταποδάκι Σιλένα!!! Ο καλός μου το λατρεύει και όχι άδικα!! Μαγειρεμένο στιφάδο και μάλιστα στην λαδόκολλα, υπογράφουν την σίγουρη νοστιμιά του.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραίο φαγητό και καταπληκτική ιδέα να γίνει στη λαδόκολα!!!
    Καλό σ/κ
    Φιλάκια
    Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ προτοτυπο,στη λαδοκολλα ε? ωραιο φαινεται να εγινε και απο νοστιμια δεν το συζητω,τελειο θα ειναι ,και πολυ μαλακο σιγουρα,,καλη Μεγαλη εβδομαδα,φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μοσχομυριστό και σίγουρα πεντανόστιμο!
    Μύρισε φρέσκο χταπόδι στη γειτονιά και με πήρε το άρωμά του!

    Εύχομαι ένα όμορφο Πάσχα, χαρούμενο, ανοιξιάτικο!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα Σιλένα... πολύ πρωτότυπο το πιάτο σου αλλά και πολύ νόστιμο!!!
    Καλό Πάσχα εύχομαι με υγεία και χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α, υπέροχο φαίνεται !!!
    Την αγάπη μου και τις ευχές μου
    σου στέλνω !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλο όμορφο Πάσχα εύχομαι με υγεία και με τους αγαπημένους σου μαζί,φιλια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φαίνεται ΥΠΕΡΟΧΟ !!!! Πολύ ωραία ιδέα !!!!
    Πολλές ευχές για ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...