Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Πιλάφι με τσίχλες


Σχεδόν πάντα στη μαγειρική χρησιμοποιώ ελαιόλαδο.  Αυτήν την αδυναμία μου προφανώς την έχετε καταλάβει! Κάτι ότι παράγουμε το δικό μας λάδι, κάτι ότι είναι πιο υγιεινό, ίσως επειδή έχει περάσει στο DNA από γενιά σε γενιά, ελάχιστες είναι οι φορές που θα ανατρέξω στη χρήση άλλων ελαίων ή βουτύρων.  Ακόμα και στη ζαχαροπλαστική πολλές φορές χρησιμοποιώ το λάδι μας αντί αυτού που προτείνουν οι συνταγές, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία.

 
Η σημερινή συνταγή αποτελεί εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα μιας και το κυνήγι πρώτα απ’ όλα απαιτεί διαφορετική μεταχείριση από τα άλλα κρέατα αλλά είναι και τόσο εκλεκτός μεζές ( γι’ αυτούς που ξέρουν να το εκτιμήσουν ), που αξίζει να του προσθέτουμε κάτι παραπάνω για να αναδείξουμε περισσότερο τη γεύση του.

Υλικά
διάφορα μικρά πουλιά (τσίχλες, κοτσύφια )
1 ½ κούπα ρύζι για πιλάφι (νυχάκι ή μπλου ροζ)
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
6 κούπες ζεστό νερό
2 κ.σ. χυμό  λεμονιού
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πούπουλα των πουλιών, τα καψαλίζουμε, βγάζουμε τα έντερά τους, τα πλένουμε και τα κόβουμε κατά μήκος της ράχης τους.
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε απ’ όλες τις μεριές τα πουλιά.
  Ρίχνουμε το νερό και μόλις πάρει βράσει σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα.  Αφήνουμε για 15΄περίπου να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει ελαφρά το κρέας τους.

 Δοκιμάζουμε με πιρούνι το κρέας των πουλιών να έχει μαλακώσει όχι όμως να έχει λιώσει γιατί πρέπει να βράσει άλλα 20΄περίπου με το ρύζι.
Προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι και σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ψηθεί και να χυλώσει το ρύζι, περίπου 15΄με 20΄.  Συμπληρώνουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί.
Αποσύρουμε απ’ το μάτι, προσθέτουμε το λεμόνι ανακατεύοντας ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο πιπέρι.
Γίνονται περίπου 3 μερίδες.

Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...