Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Βάφλες στο φούρνο με νουτέλα και μπανάνες


 Θα τις αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!!!


Υλικά
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1 κούπα γάλα
2κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο λιωμένο

νουτέλα
μπανάνες

Εκτέλεση
 
Μερίδες 4
Χρόνος εκτέλεσης 20 λεπτά
Δυσκολία οοοο

Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, με το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα στο αυγό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ενσωματώνουμε το μίγμα των υγρών υλικών στο μίγμα των στερεών και ανακατεύουμε με σύρμα ζωηρά να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
Περιχύνουμε  με χυλό τις ειδικές φόρμες από σιλικόνη για βάφλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσορόδινο χρώμα και να ξεφορμάρονται εύκολα.
Τις σερβίρουμε ζεστές απλώνοντας στην επιφάνειά τους 2-3 κ.σ. νουτέλα και φέτες μπανάνας.
Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

5 σχόλια:

  1. Yummy! Yummy!
    Φορμάκια σιλικόνης δεν έχω, αλλά έχω βαφλιέρα! Τρέξτε να σωθείτε!!! χιχιχι!
    ;-)
    Καλή εβδομάδα, κοριτσάκι μου γλυκό! ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σου στελνω μια γλυκια καλημερα σαν την ανάρτηση σου!
    Δεν εχω ούτε βαφλιέρα, ουτε φορμες για βαφλα, αααααα πρέπει να πάρω συντομα!
    Καλή συνέχεια στη μέρα σου!
    Σε φιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τελειες!! εμεις που δν εχουμε ουτε τις φορμες ουτε το μηχανημα μπορουμε να το κανουμε σε ταψακι πχ κ να κοψουμε κομματια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντολμαδάκι, δε θα έχει την εμφάνιση της βάφλας άλλα θα πλησιάζει αρκετά!!! Ελπίζω να πετύχει!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...