Μας έπιασαν στα …
πράσα!
4 πράσα
400 γρ. κιμά χοιρινό και μοσχαρίσιο
Λίγο βούτυρο για το άλειμμα ή λάδι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, χαράζουμε στα
τέσσερα το άσπρο μέρος και ψιλοκόβουμε τα πράσα.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι
και προσθέτουμε τα πράσα.
Μόλις σωταριστούν λίγο και
μαλακώσουν ρίχνουμε και τον κιμά.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να
απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να
κρυώσει λίγο η γέμιση.
Εντωμεταξύ ανοίγουμε το ένα φύλλο
σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε στρογγυλό σχήμα και σε διάμετρο
μεγαλύτερο από τη διάμετρο του ταψιού για να καλυφθούν και τα τοιχώματα.
Βουτυρώνουμε καλά τον πάτο του
ταψιού και τοποθετούμε το φύλλο που ανοίξαμε.
Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από το
πρώτο φύλλο.
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και
καλύπτουμε την πίτα.
Ενώνουμε και κλείνουμε τα
περισσεύματα, δημιουργώντας τον κόθρο.
Αλείφουμε την επιφάνεια με
βούτυρο και λάδι για να γυαλίσει.
Ψήνουμε στους 200ο C για 45΄περίπου να αποκτήσει χρυσοκόκκινο χρώμα.
Καλή όρεξη!
Πηγή: Μπουκιά και Συχώριο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου