Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Μαρμελάδα μήλο


Υγιεινή απόλαυση!




Υλικά 
800 γρ. μήλα ( 7 με 8 μήλα)
200 γρ. κυδώνια (2 μέτρια)
800 γρ. ζάχαρη
Χυμός ½ λεμονιού
Χυμός και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 κούπες νερό

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κυδώνια και τα τοποθετούμε σε μπολ με νερό και  τον χυμό ½ λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Τυλίγουμε σε τούλι μερικές από τις  φλούδες και τα κουκούτσια γιατί αυτά έχουν την περισσότερη πηκτίνη και θα βοηθήσουν τη μαρμελάδα να δέσει.
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τα φρούτα.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τα φρούτα, το νερό και το τούλι και σιγοβράζουμε να μαλακώσουν αρκετά ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.
Αφαιρούμε το τούλι και αλέθουμε τα φρούτα με το ραβδομπέντερ  ή τα περνάμε απ’ το multi, αφήνοντας μερικά κομμάτια μεγαλύτερα απ’ τα άλλα.
Περιχύνουμε τον πουρέ με το χυμό πορτοκαλιού, ρίχνουμε το ξύσμα, τη ζάχαρη  και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Ζεστή μπαίνει σε αποστειρωμένα βάζα.
 Αναποδογυρίζουμε τα βάζα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Μικρά μυστικά
Μπορούμε να σιγουρευτούμε ότι έχει δέσει η μαρμελάδα βάζοντας μια κουταλιά σε ένα πιατάκι.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και χαράζουμε μια γραμμή με το δάχτυλό μας. 
Αν το σιρόπι της μαρμελάδας δεν ενωθεί τότε είναι έτοιμη.
 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...