Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Κανελόνια με κοτόπουλο και σπανάκι


Κυριακάτικο   φαγάκι!!!

 
Υλικά
Για τη γέμιση
1 πακέτο κανελόνια που δε χρειάζονται προβράσιμο
1 μέτριο κρεμμύδι
400 γρ. στήθος κοτόπουλου βρασμένο και χοντροκομμένο
400 γρ. σπανάκι  ζεματισμένο και στραγγισμένο
1 κούπα φέτα  χοντροκομμένη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα τυριού
½ δόση μπεσαμέλ
1 κούπα τυρί τριμμένο

Για τη σάλτσα ντομάτας
3 ντομάτες περασμένες στο χοντρό τρίφτη
1 κ.σ. πελτές ντομάτας αραιωμένος σε 1 κούπα νερό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας τσιγαρίζοντας στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά. 
Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10΄περίπου.
Εντωμεταξύ σοτάρουμε σε άλλο σκεύος το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σπανάκι και το κοτόπουλο. 
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο και το αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης προσθέτοντας ακόμα 5 κ.σ. από τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε.
Σε άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Μόλις δέσει προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε να λιώσει.
Γεμίζουμε ένα- ένα τα κανελόνια με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού και τα τοποθετούμε σ’ ένα μέτριο πυρέξ. 
Από πάνω περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
 Τέλος απλώνουμε τη σάλτσα τυριού, σκορπίζουμε λίγο τυρί τριμμένο και ψήνουμε στους 200ο  C για 40΄ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του φαγητού μας.

Συμβουλές
Αν η σάλτσα ντομάτας δεν είναι αρκετή προσθέστε ½ κούπα νερό πριν απλώσετε την μπεσαμέλ.

Αν έχετε ετοιμάσει νωρίτερα τη μπεσαμέλ και έχει σφίξει, αραιώστε την με λίγο γάλα.

Είναι λίγο μπελαλίδικη συνταγή αλλά αξίζει να τη δοκιμάσετε.  Εκτελέστε τα στάδια σε διαφορετική χρονική στιγμή ώστε να μη πέσουν όλα μαζεμένα και γίνει άνω κάτω η κουζίνα σας.

Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...