Συνεχίζοντας την παράδοση κόψαμε τη
βασιλόπιτά μας μετά την αλλαγή του χρόνου. Ο καθένας από εμάς ευελπιστούσε να αποκτήσει το κομμάτι με το φλουρί για να έχει
τύχη όλη τη χρονιά!!! Βέβαια, μπορεί να ήταν ένας ο τυχερός, αλλά όλοι μας απολαύσαμε
ένα πεντανόστιμο κομμάτι βασιλόπιτας που η γεύση της θα συνοδεύει τη μνήμη μας για
πολύ καιρό!!!
Πολύ νόστιμη, αφράτη και εύκολη βασιλόπιτα
που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε. Το
κραμπλ αμυγδάλου προσδίδει έχτρα εμφάνιση και γεύση που θα σας συναρπάσει!!!
Υλικά
3 κούπες αλεύρι up
2 κούπες ζάχαρη
225γρ. μαργαρίνη soft
4 αυγά
1κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1κ.γλ. εσάνς βανίλιας
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
½ κ.γλ. κανέλα
230γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη ή ψηφίδες σοκολάτας
Για το
κραμπλ αμυγδάλου
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60γρ. καστανή ζάχαρη
110γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και αλεσμένα
100γρ. μαργαρίνη soft
Εκτέλεση
Χρόνος Εκτέλεσης 1 ώρα 30 λεπτά
Μέτριας δυσκολίας oooo
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά του κέικ, εκτός από
τη κουβερτούρα, και τα χτυπάμε για 3 λεπτά.
Ανακατεύουμε τη κουβερτούρα με 1 κ.σ. αλεύρι και τη προσθέτουμε στα
παραπάνω υλικά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα
για ακόμα 1 λεπτό.
Ανακατεύουμε τα υλικά για το κράμπλ αμυγδάλου με ένα
πιρούνι να γίνει σαν ψιχουλιαστό μίγμα.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη και καλά αλευρωμένη
φόρμα 26εκ. και καλύπτουμε την επιφάνεια με το κραμπλ αμυγδάλου απλώνοντάς το
σε μικρά κομμάτια σαν τραχανά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα, δοκιμάζοντας τα τελευταία 5 λεπτά με ένα
μαχαίρι να δούμε αν βγαίνει στεγνό από το κέντρο του κέικ.
Έξυπνα και
οικονομικά
Αντί για ψηφίδες σοκολάτας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα
κουβερτούρα και να την ψιλοκόψουμε. Μειώνουμε έτσι το κόστος σχεδόν κατά το
ήμισυ.
Επίσης μπορούμε να αγοράσουμε αμύγδαλα ακαθάριστα από τη φλούδα και να
τα ξεφλουδίσουμε πολύ εύκολα. Τα βράζουμε σε νερό για 2 περίπου λεπτά και
έπειτα τα ρίχνουμε σε κρύο νερό. Τώρα ξεφλουδίζονται
πολύ εύκολα αν τα τρίψουμε ανάμεσα στα δάχτυλα. Για να τα καβουρντίσουμε τα
απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Ευτυχισμένος ο
καινούριος χρόνος!!!!!
Πολύ ιδιαίτερη η βασιλόπιτά σου! Προσωπικά... ενθουσιάστηκα!!! Του γούστου μου 100%!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή;-)
Ευτυχισμένο το νέο έτος, κορίτσι μου!
Υγεία, κέφι, έμπνευση και πολλή αγάπη!
ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!
Ιδιαίτερη βασιλόπιτα με αγαπημένα υλικά, μου αρέσει πάρα πολύ το κράμπλ αμυγδάλου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά γλυκειά και ευτυχισμένη.
Ξεχωριστή η βασιλόπιτά σου Silena μου, με το κραμπλ αμυγδάλου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου!!!
Φιλάκια!
Καλή χρονιά να έχεις με υγεία, χαρά και γευστικές δημιουργίες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ βασιλόπιτα έγινε πολύ όμορφη με το κραμπλ αμυγδάλου!!!
Φιλάκια!!!
Η βασιλόπιτα σε μορφη κεικ μου αρεσει πιο πολύ, αλλα θα ήθελα να δοκιμασω και το κραμπλ αμυγδαλου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά Σιλένα μου! Κάθε ευτυχία σε σενα και την οικογένειά σου!!!! Υγεία, ευτυχία και καλό μπλόγκινγκ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα χρονια πολλα καλη χρονια!! μ αρεσουν οι απλες βασιλοπιτες και αυτη σιγουρα θα την τσακιζα !! ενδιαφέρον το κραμπλ αμυγδαλου απο πανω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι όμορφη που έγινε η βασιλόπιτα σου!!Θέλω σαν τρελή να κόψω ένα κομμάτι και να τη δοκιμάσω!Χρόνια Πολλά Σιλενάκι και Καλή Χρονιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά με υγεία! Φανταστική η βασιλόπιτα, το κραμπλ την κάνει τόσο ιδιαίτερη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμπεριστατωμένη βασιλόπιτα! Και του χρόνου!
ΑπάντησηΔιαγραφήSilena σου ευχοαμι να εχεις μια υπέροχη χρονιά με υγεια :)