Από τα πιο αρωματικά και νόστιμα
μπισκότα. Ραγισμένα και τραγανά στο
εξωτερικό τους και μαλακά, μαστιχωτά στο εσωτερικό τους, θα σας συναρπάσουν με
την χιονισμένη τους εμφάνιση και το καταπληκτικό τους άρωμα. Το ξύσμα λεμονιού, η εσάνς βανίλιας αλλά και
το κακουλέ, ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά, προσδίδουν στα μπισκότα απίστευτο
άρωμα που θα σας ραγίσει την καρδιά από την προσμονή μέχρι την ώρα της
κατανάλωσης. Σίγουρα θα τα λατρέψουν
μικροί και μεγάλοι!!!
Εξίσου εμφανίσιμα και με καταπληκτική
σοκολατένια γεύση αποτελούν και τα αντίστοιχα μπισκότα με τη σοκολάτα.
Απολαύστε τα!
Υλικά
1κ.γλ.
μπέικιν
½κ.γλ.
σόδα μαγειρική
120γρ.
ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1
κούπα ζάχαρη
1κ.γλ.
εκχύλισμα βανίλιας
10
φασολάκια κακουλέ
¼ κ.γλ.
αλάτι
Ξύσμα
από 2 ½ λεμόνια
Χυμό
½ λεμονιού
1
αυγό
Ζάχαρη
άχνη
Εκτέλεση
Μερίδες:
16-18 κομμάτια
Χρόνος
Εκτέλεσης: 40 λεπτά
Μέτρια
δυσκολίας oooo
Κοσκινίζουμε
σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα.
Χτυπάμε
σε μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 με 4 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε
το ξύσμα, το κακουλέ σε σκόνη, το αλάτι, το χυμό λεμονιού, το αυγό και το
εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ώστε ομογενοποιηθούν τα
υλικά.
Ενσωματώνουμε σταδιακά στο
παραπάνω μίγμα το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Θα πάρουμε μια ζύμη εύπλαστη που θα κολλάει
ελαφρά στα χέρια.
Τη
βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και έπειτα αφαιρούμε μια μεγάλη κουταλιά από τη
ζύμη, την κάνουμε μπάλα μέσα στις παλάμες μας και την κυλάμε στην άχνη ζάχαρη.
Τοποθετούμε τις μπαλίτσες σε ταψί με
αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και τις
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C
για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και
να ραγίσουν στην επιφάνειά τους.
Αφαιρούμε τα μπισκότα από το φούρνο, τα αφήνουμε να
κρυώσουν ελαφρά και τα μεταφέρουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Μυστικό
Για να
χρησιμοποιήσουμε το κακουλέ σπάμε τα φασολάκια και αφαιρούμε τα σποράκια που
έχουν μέσα τους, τα οποία χτυπάμε στο γουδί μέχρι να γίνουν σκόνη.
Για μεγαλύτερη ευκολία κατά το χτύπημα
μπορούμε να προσθέσουμε ½ κ.γλ. ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!
Έργο τεχνης Silena μου και το άρωμα απο κακουλέ μου αρεσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαληνυχτα
Φιλάκια:)
Είμαι σχεδόν σίγουρη πως έχω το άρωμά τους στη μύτη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω πως θα τα δοκιμάσω σύντομα!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και... χιονισμένα!
Πάρα πολύ ωραία ιδέα, και σίγουρα πολύ αρωματικά τα μπισκοτάκια! Ειδικά με την προσθήκη κακουλέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
καλημερα! χρονια πολλα! καλη χρονια! με υγεια και οτι αλλο επιθυμεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήτελεια ιδεα! οτι πρεπει για πρωινο! :)
Καλή Χρονιά Σιλένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφα τα λεμονάτα μπισκοτάκια σου!!
Ωραίες φωτογραφίες!
Hello! Nice blog and beautiful photos :D
ΑπάντησηΔιαγραφήI wish U great moments in the New Year >^.^<
Kisses
Εμένα πάντως μου έκλεψαν την καρδιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαντάζομαι πόσο νόστιμα και μυρωδάτα θα είναι!
Φιλάκια!
Πολύ ωραία φαίνονται και νόστιμα. Άλλη μια πεντανόστιμη ανάρτηση! Και πολύ ωραίες φωτογραφίες!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή και νόστιμη χρονιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο άρωμα του λεμονιού είναι απλά αγαπημένο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν πολύ τα μπισκότα σου... δείχνουν και πάρα πολύ εμφανίσιμη!
Εύχομαι καλή και πολύ δημιουργική χρονιά!
Φιλιά
Μμμμ φαίνονται πεντανόστιμα και πρέπει να είναι και πολύ αρωματικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά με χαρά, αγάπη και όμορφα μαγειρέματα!!!
Καλό σ/κ
Φιλάκια
τελεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήφαινονται λαχταριστακαι το λεμόνι ειναι απο τα αγαπημενα μου... οτι πρεπει για τσάι το απόγευμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται υπέροχα!!!!!!!!!!!!!!! Λεμόνι, κακουλέ, τραγανά απ' έξω και αφράτα από μέσα!!!!!! Μόλις έγραψα τη συνταγή και σίγουρα θα τα φτιάξω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα και καλό βράδυ!!!
Σου έγραψα ένα ωραίο μήνυμα πριν και μετά έκλεισε ο υπολογιστής! Άρα μάλλον δεν το έλαβες! Πάντως είναι καταπληκτικά τα λεμονάτα κρακελέ σου μπισκοτάκια!!! Καλή Χρονιά Σιλενάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια μόνον λέξη τα περιγράφει τούτα τα μπισκότα Λένα μου: Αγαπημένα... Αγαπημένα...Αγαπημένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά και χαιρετισμούς.
Great post! Nice blog.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://kissthestarsblog.blogspot.ro/