Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

Μαρμελάδα σύκο


Υπέροχη μαρμελάδα για πρωινό!!!



Υλικά:

1200γρ. σύκα ώριμα


350γρ. ζάχαρη
½ κλωναράκι βανίλια


Ξύσμα από μισό λεμόνι
4 κ. σ. χυμό λεμονιού


 

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση:

Αφού καθαρίσουμε και κόψουμε τα σύκα σε 4 με 5 κομμάτια το καθένα  τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα βάζοντας τη ζάχαρη στην επιφάνειά τους.

Αφήνουμε 2-3 ώρες να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. 
Κατόπιν βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. 
Μόλις πάρει 2-3 βράσεις σκίζουμε τη βανίλια κατά μήκος, αφαιρούμε τα σπόρια και τα βάζουμε όλα μαζί μέσα στο μίγμα, μαζί με το ξύσμα λεμονιού.
Συνεχίζουμε το βράσιμο  μέχρι να δέσει το σιρόπι  γύρω στα 20΄ με 30΄ ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Αν θέλετε μπορείτε να αλέσετε περισσότερο τα σύκα με το ραβδομπλέντερ.  
Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. 
Αφήνουμε να πάρει ακόμα 1-2 βράσεις και κατόπιν βάζουμε αμέσως τη ζεστή μαρμελάδα σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα
Τα κλείνουμε καλά, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.


Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...