Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Τυρόπιτα στο λεπτό


 Εύκολη και…  γρήγορη και…  νόστιμη!!!!


 
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
400γρ. φέτα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 αυγά
. γλ. bαking powder
3 κ. σούπας λάδι
δυόσμο αποξηραμένο
σουσάμι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Λαδώνουμε ένα ταψί φούρνου και απλώνουμε μόνο ένα φύλλο κρούστας. Ξεχωρίζουμε από το πακέτο ένα άλλο φύλλο και το σκεπάζουμε με πετσέτα να μην ξεραθεί.
Τα υπόλοιπα φύλλα τα ξανατυλίγουμε ρολό και τα κόβουμε σε φέτες κάθε 1εκ. περίπου ή τα θρυμματίζουμε με το χέρι.
Σε ένα μπολ ξεχωρίζουμε τα κομμένα κομμάτια , προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, το δυόσμο και ανακατεύουμε.

Σ’ ένα μικρότερο μπολ αναμιγνύουμε με σύρμα το γιαούρτι, τα αυγά, το λάδι, το beikin, το αλάτι με προσοχή, το πιπέρι και τα προσθέτω στο παραπάνω μίγμα ανακατεύοντας να ενωθούν όλα τα υλικά.
Απλώνουμε στο ταψί και στρώνουμε το τελευταίο φύλλο.
Γυρίζουμε τα περισσεύματα των φύλλων προς τα μέσα, λαδώνουμε καλά την επιφάνεια της πίτας, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ραντίζουμε με ελάχιστο νερό.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20΄περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να τραγανίσει το φύλλο.

  
Καλή επιτυχία!


Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...