Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Βουτυρόκρεμα


Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες!!!




Επειδή όπως λέει και η παροιμία «σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει» λέω να τους καλοπιάσουμε ευφραίνοντας και την γεύση και την όραση. 
Εύκολη στην παρασκευή της αλλά χρειάζεται δυνατό μίξερ να μαλακώσει και να αφρατέψει το βούτυρο. 
Στολίστε με αυτήν τα κέικ, τα cup cakes, τις τούρτες ή όποιο άλλο γλυκό τους ετοιμάσατε και σίγουρα θα τους καταπλήξετε.

Υλικά
500 γρ. βούτυρο αγελάδος
300 γρ. υποβρύχιο ( βανίλια)
λίγο κονιάκ

Εκτέλεση
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρότερα κομμάτια και το χτυπάμε στο μίξερ να γίνει μια αφράτη κρέμα. 
Κατά διαστήματα σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα με σπάτουλα.
Όταν το βούτυρο μαλακώσει και έχει γίνει κρέμα βάζουμε κουταλιά - κουταλιά το υποβρύχιο.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 με 15 λεπτά καθαρίζοντας τα τοιχώματα του μίξερ.
Στο τέλος προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Η βουτυρόκρεμα είναι έτοιμη.
Αν θέλουμε τη χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής, τη βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε εφαρμόσει όποια μύτη θέλουμε, ανάλογα τα σχέδια που θέλουμε να κάνουμε.

Μικρά μυστικά
Μπορείτε να τη φυλάξετε στο ψυγείο αν δε θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως.  Πρέπει να ξέρετε ότι σε αυτήν την περίπτωση η βουτυρόκρεμα σκληραίνει πολύ, οπότε θα την αφήσετε αρκετή ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος  να μαλακώσει.

Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...