Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Αλμυρές βάφλες


Όλοι αγαπάμε να γευόμαστε τις γλυκές βάφλες  με μπόλικη μερέντα, κομμάτια μπανάνας και μια μπάλα παγωτό βανίλια.  Ετοιμάζοντας πριν μέρες για μια ακόμα φορά αυτό το θεσπέσιο γλύκισμα, μπήκα στον πειρασμό να πειραματιστώ με την αλμυρή εκδοχή και έμεινα πραγματικά πολύ ικανοποιημένη.  Τραγανές και πολύ νόστιμες αλμυρές βάφλες έκαναν την εμφάνισή τους στο πρωινό τραπέζι και εξέπληξαν ευχάριστα όλα τα μέλη της οικογένειας. 
Απολαύστε τις!


Υλικά
Για το χυλό
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γλ. σόδα
1 κ.σ. μπέικιν
2 αβγά χωρισμένα
½ κ.σ. ζάχαρη
½ κ.γλ. αλάτι
1 ½ κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
¼ της κούπας ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
Τυρί τριμμένο
καπνιστή γαλοπούλα σε φέτες
μπέικον
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

Εκτέλεση
 
Μερίδες 8
Χρόνος Εκτέλεσης 15 λεπτά
Εύκολο

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα.  Προσθέτουμε το αλάτι  και ανακατεύουμε.
Σε μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το γάλα και το λάδι.  Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα ζωηρά.  Θα έχουμε ένα πηχτό χυλό.
Χτυπάμε σε ελαφριά μαρέγκα τα ασπράδια και την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο παραπάνω μίγμα. 
Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα και απλώνουμε ελάχιστο λάδι με ένα πινέλο.  Μόλις κάψει αρκετά ρίχνουμε 3-4 περίπου κουταλιές από το μίγμα, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τυρί τριμμένο, βάζουμε λίγα κομμάτια γαλοπούλας, λίγο μπέικον και πιπεριά.  Ρίχνουμε από πάνω 1 κουταλιά από το χυλό και ψήνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρό ρόδινο χρώμα και να τραγανίσει.  Σερβίρουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός. 
Συμβουλή
Μπορούμε να διατηρήσουμε το χυλό στη συντήρηση του ψυγείου, για να τις απολαύσουμε και την επόμενη μέρα, κλείνοντας το μπολ που τον περιέχει με πλαστική μεμβράνη.
Μπορείτε να αφαιρέσετε κάποιο υλικό στη γέμιση ή να προσθέσετε κάποιο άλλο όπως λουκάνικα κ.ά.
Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

30 σχόλια:

  1. Ναιι οι αλμυρες μου αρεσουν πιο πολύ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορώ να πω ότι η αλμυρή εκδοχή μου φαίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα από την γλυκιά!!
    Μ' αρέσει πολύ!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω Έλενά μου!!!!! Χαίρομαι που σου αρέσουν!!!
      Καλό βράδυ να έχετε!

      Διαγραφή
  3. Φαίνονται τέλειες!Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι υπάρχουν αλμυρές βάφλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες Δέσποινα, ευχαριστώ για το σχόλιό σου!!! Επισκέφτηκα κι εγώ το πολύ όμορφο μπλογκοσπιτάκι σου!!!! Σίγουρα θα τα ξαναπούμε!!!
      Υπάρχουν και είναι πολύ νόστιμες!!!!

      Διαγραφή
  4. Τέλειες!!!!!!!!!!!!! Προτιμώ τις αλμυρές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δείχνουν πραγματικά φοβερές!
    Αλμυρές ή γλυκές οι βάφλες είναι υπέροχες!
    Πείνασα τώρα με τις φώτο και αυτά που διάβασα!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νόστιμες είναι και έτσι και αλλιώς!!!!
      Καλό βράδυ!!! Φιλιά κι από μένα!

      Διαγραφή
  6. Υπέροχες!!! Προτιμώ κι εγώ, την αλμυρή εκδοχή σου!!! Για στα χέρια σου Σιλένα μου, σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ, με ξεσήκωσες τώρα!!! Μου αρέσουν πολύ οι βάφλες και ιδιαίτερα οι αλμυρές!!!
    Καλό σ/κ
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ να δεις πως ξεσηκώθηκα ξανά τώρα που σου γράφω!!!!!
      Πολλά φιλιά κι από μένα!

      Διαγραφή
  8. Γιαμι! Θα δοκιμάσω και τις 2 εκδοχές! Σιγουρα τα παιδιά θα ξετρελλαθουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς αμφιβολία Χριστίνα μου θα ξετρελάνεις τα παιδάκια σου!!!!
      Μπορεί να βρεις και το μπελά σου χαχαχα!!!!

      Διαγραφή
  9. Βαφλιέρα δεν διαθέτουμε... αλλά ότι με ξεσήκωσες...ομολογώ πως ΝΑΙ, συντέκνισσα.

    Εμείς και του γλυκού και του αλμυρού είμαστε και μ' ένα τέτοιο πρωϊνό εμπρός μας, θα σου χαρίζαμε όλη την αγάπη μας!

    Φιλιά πολλά και καλό υπόλοιπο στο Σαββατοκύριακό σας, εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι λαχταρά η συντέκνισσα!!! Χαλάω εγώ χατίρι!!!
      Καλή βδομάδα να έχουμε από αύριο!!! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  10. Πολύ ωραιο το κόλπο
    που ειναι εντός το τυρι με την γαλοπούλα!

    Καλό Σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κλείσαμε ερμητικά BF, χαίρομαι που σ΄αρέσει!!!
      Καλό βράδυ να έχεις!!!

      Διαγραφή
  11. Σαν fan περισσότερο του αλμυρού παρά του γλυκού μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αυτή η αλμυρή βάφλα θα κάψει καρδιές! φαίνεται τόοσο νόστιμη! νέο μέλος του μπλoγκ! φιλιά!:)

    www.fashionizein.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες Θεανώ, σε ευχαριστώ για την επίσκεψη!!!! Θα ανταποδώσω άμεσα!!!
      Κι εγώ είμαι του αλμυρού, σίγουρα θα σου αρέσουν!!!
      Καλό βράδυ να έχεις!

      Διαγραφή
  12. Τώρα τελευταία έχουν ξεφυτρώσει και κάτι μαγαζάκια που φτιάχνουν λουκουμάδες και βάφλες όχι μόνο "παραδοσιακά" γλυκά, αλλά και σε αλμυρές γεύσεις! Ευχαρίστως θα δοκίμαζα και αλμυρές βάφλες για ένα γερό Κυριακάτικο πρωινό, πολύ καλή η πρότασή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου αρέσουν!!!! Είναι τόσο εύκολες που σίγουρα μπορείς να τις φτιάξεις όποτε θες, αρκεί να έχεις βαφλιέρα!!! Πολύ έξυπνη ιδέα με τα μαγαζάκια που ανέφερες!!!! Καλό βράδυ να έχεις!!!

      Διαγραφή
  13. Καταπληκτικές!!! Ως λάτρης του αλμυρού, θα τις έτρωγα χωρίς δεύτερη σκέψη!!! Εξαιτίας τους μπαίνω στον πειρασμό να πάρω βαφλιέρα... ;-)
    Φιλιά πολλά, Σιλένα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν έχω βαφλιέρα αλλά είναι στο πρόγραμμα να πάρω,(μαζί με άλλα 150 αντικείμενα :P) . Είναι πάντως φοβερές και αλμυρές! Το καλύτερο Κυριακάτικο πρωινό που μπορώ να σκεφτώ! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαφορετική και θεωρώ νοστιμότατη εκδοχή της βάφλας! Πολύ ωραία η ιδέα σου, Σιλένα! Έχουμε συνηθίσει τις βάφλες γλυκές και μια αλμυρή βάφλα για πρωινό είναι κάτι καινούργιο που σίγουρα θα αρέσει!!
    Καλή Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...