Περί ορέξεως…κολοκυθόπιτα!!!
Για τη
ζύμη
400γρ. αλεύρι
3κ.σ. λάδι
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
½ κούπα χλιαρό νερό
Αλάτι
Για τη
γέμιση
3-4 μέτρια κολοκύθια(περίπου 800γρ.)
400γρ. φέτα
Λίγη τριμμένη φρυγανιά(2-3 κ.σ.)
Δυόσμο ξερό
Αλάτι
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο για άλειμμα
Παπαρουνόσπορο ή σουσάμι
Εκτέλεση
Μερίδες: 14 κομμάτια
Χρόνος εκτέλεσης 1 ώρα
Μέτριας δυσκολίας oooo
Ανακατεύουμε σε μπολ τα υλικά για το ζυμάρι και
φτιάχνουμε μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε να
ξεκουραστεί για λίγο.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση τα κολοκύθια
και τα τρίβουμε στο λεπτό τρίφτη. Προσθέτουμε
λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για μισή ώρα να κατεβάσουν τα υγρά τους. Έπειτα τα στύβουμε με δύναμη για να
αφαιρέσουμε όση υγρασία έχει απομείνει. Βάζουμε
στα κολοκύθια και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και αναμιγνύουμε απαλά. Η γέμιση
πρέπει να είναι στεγνή.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια, το ένα λίγο μεγαλύτερο
από το άλλο. Ανοίγουμε το μικρότερο σε
στρογγυλό φύλλο και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε στο κέντρο του φύλλου 3-4 κ.σ. από τη
γέμιση και την υπόλοιπη την τοποθετούμε περιμετρικά του φύλλου αφήνοντας ένα
περιθώριο μερικών εκατοστών.
Ανοίγουμε το άλλο ζυμάρι σε επίσης στρογγυλό φύλλο και
καλύπτουμε το πρώτο με τη γέμιση. Ενώνουμε
τις άκρες και στο κέντρο βυθίζουμε απαλά ένα φλιτζάνι για να πάρει σχήμα
σφαίρας. Χωρίζουμε την πίτα σε 4,
κατόπιν σε 8 και τέλος σε 12 κομμάτια. Το
κάθε κομμάτι το στρίβουμε έτσι ώστε να ακουμπήσει η μία κομμένη μεριά στο αντικολλητικό
χαρτί.
Βουτάμε ένα πινέλο στο αυγό και αλείφουμε τη ζύμη, πασπαλίζουμε
το κέντρο με παπαρουνόσπορο και ψήνουμε για 20-25΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους
220ο C. μέχρι να αποκτήσει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
Μυστικό
Αν τα κολοκύθια είναι μεγάλα αφαιρούμε λίγη από την ψίχα τους
για να μην κατεβάσουν πολλά υγρά.
Καλή επιτυχία!
Βρε, καλώς το το κορίτσι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί ομορφιές είναι αυτές? Φαίνεται μούρλια η πρότασή σου και θα σημειωθεί για να πάρει σειρά!!!
'Γεια στα χέρια σου, κορίτσι μου!
Φιλάκια πολλά και ευχές για έναν υπέροχο μήνα!
Φανταστικο το ηλιοτροπιο (εγω ετσι το βλεπω με τον παπαρουνοσπορο στη μεση)!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιο σχεδιο για πιτα. Τσιμπας φυλλαρακι φυλλαρακι με την παρεα!
ένα έργο τέχνης
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτό θα πω μόνο
φιλάκια πολλά
τελεια η πιτουλα κ το σχεδιο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εντυπωσιακό εμφανισιακά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα
Σιλένα υπέροχη η πίτα σου, πολύ ωραία παρουσίαση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Που είσαι βρε συντέκνισσα; :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρώτα απ' όλα ελπίζω να είσαι καλά, από τότε που συναπαντηθήκαμε και βεβαίως να σου πω, πως μεγαλούργησες με τούτη την κομψότατη πιτούλα σου (μετά από αρκετού καιρού απουσία).
Χαιρετισμούς πολλούς και καλό μήνα να έχετε εκεί στα όμορφα τα μέρη σας.
Πάρα πολύ εντυπωσιακή πίτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει που έχει απλά υλικά και μου προξένησε το ενδιαφέρον το λεμόνι στη ζύμη!
Σε φιλώ!
Εντυπωσιακή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η γέμιση σούπερ!!!!
Καταπληκτικό το σχέδιο !! Πάρα πολύ εντυπωσιακό !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ Σιλένα !!
Ωραιο και νοστιμοτατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο Φθινόπωρο!
as always sensational post, I love the way you teach. I'll investigate more about it.
ΑπάντησηΔιαγραφήI love it, I follow.
Sibaritismosdeinma