Σταθερή αξία!
Υλικά:
700γρ. κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
½ κούπα κρασί
2 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 ½ κούπα
νερό
1 δαφνόφυλλο
2 πρέζες κανέλα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε τον κιμά στο λάδι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και
συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
Μόλις στεγνώσει ο κιμάς σβήνουμε με το κρασί και
αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Συμπληρώνουμε την ντομάτα και αφήνουμε να πάρει
1με 2 βράσεις.
Αραιώνουμε τον πελτέ στο νερό και μαζί με τα υπόλοιπα υλικά,
σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15΄-20΄περίπου.
Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί.
Συμβουλή:
Ανάλογα με τη χρήση
του κιμά τον κάνουμε περισσότερο ή λιγότερο στεγνό.
Για γέμιση σε μπουρεκάκια και πίτες ο κιμάς δεν πρέπει να
έχει πολλά υγρά σε αντίθεση με τη χρήση του κιμά όταν αυτός συνοδεύει μακαρόνια.
Καλή επιτυχία!
πολύ ωραίο,Μπράβοο υπέροχο :)
ΑπάντησηΔιαγραφή