Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

Κέικ κακάο με γλάσο σοκολάτας

 Απολαύστε το!





Υλικά:
1 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
½ φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
2  φλ. τσαγιού αλεύρι up
1 φλ. τσαγιού κακάο άγλυκο
6 αυγά
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
 
Για το γλάσο σοκολάτας:
100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50ml κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και τις βανίλιες.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε για 2΄σε χαμηλή και άλλα 4΄ σε δυνατή ταχύτητα.
Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 50΄περίπου.
Όταν βγει στεγνή η λάμα του μαχαιριού, το κέικ είναι έτοιμο.
10΄αφότου βγει από το φούρνο το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Αφού κρυώσει τελείως το κέικ το περιχύνω με το γλάσο σοκολάτας αναμιγνύοντας σε μικρή κατσαρόλα την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος.


  
Συμβουλή:
Έχω χρησιμοποιήσει άλλοτε μαργαρίνη soft και άλλοτε ελαιόλαδο και έχουν γίνει τα κέικ εξίσου νόστιμα.


Μπορείτε να δείτε το video στη δεξιά στήλη που προβάλλονται τα video αλλά και εδώ 

Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...