Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Μανταρινάδα


…ή πορτοκαλάδα ή …2 σε 1 ή ακόμα και λεμονάδα, ότι κι αν αποφασίσετε η συνταγή είναι ίδια. Το σίγουρο είναι πως θα την απολαύσετε κάθε στιγμή της μέρας και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε κάποια ξαφνική επίσκεψη. 
Απολαύστε την!!!


Υλικά
6 κούπες χυμό από μανταρίνια ή ότι άλλο φρούτο από τα παραπάνω επιλέξετε
6 κούπες ζάχαρη

Εκτέλεση
Πλένουμε τα μανταρίνια και τα κόβουμε στη μέση.
Στύβουμε τα φρούτα σε αποχυμωτή και ρίχνουμε το χυμό τους σε κατσαρόλα.
Όση ποσότητα χυμού πήραμε σε ποτήρια, τόση ποσότητα ζάχαρης προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τον αφρό που σχηματίζετε στην επιφάνεια.
Από τη στιγμή που θα πάρει βράση ο χυμός χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει ακόμα 8΄με 10΄ να γίνει ένα αραιό σιρόπι.
Η μανταρινάδα μας είναι έτοιμη.
Ζεστή όπως είναι γεμίζουμε αποστειρωμένα μπουκάλια, τα κλείνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Διατηρείται σε σκοτεινό μέρος και μόλις ανοιχτεί φυλάσσεται στο ψυγείο.
Όταν τη σερβίρουμε την αραιώνουμε με νερό σε αναλογία περίπου 1 προς 3.

Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...