Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Καταγραφή εβδομαδιαίου με…νού




ένα βραβείο και ένα μεγάλο ευχαριστώ

Η καταγραφή ενός εβδομαδιαίου μενού δεν είναι κάτι απλό κι εύκολο για μια νοικοκυρά.  Πολύ συχνά ακούμε να προβληματίζεται για το τι θα μαγειρέψει πάλι σήμερα. 
Αναμφίβολα πρέπει να λάβει υπόψη της διάφορους παράγοντες όπως το ποσό που μπορεί να ξοδέψει, τις προτιμήσεις των μελών της οικογένειας καθώς επίσης και να ακολουθήσει τα πρότυπα μιας ισορροπημένης υγιεινής διατροφής.  Με σταυρόλεξο μοιάζει και συχνά προκαλεί αντιδράσεις και έντονο πονοκέφαλο, με αποτέλεσμα να καταλήγει στα ίδια και τα ίδια. 
Έπειτα από πρόσκληση καταγραφής εβδομαδιαίου μενού από την πολύ καλή μπλογκοφίλη Αριάδνη από το ¨fetoula¨ βρέθηκα μπροστά σε αυτά τα μεγάλα διλήμματα.  Το πρώτο εμπόδιο ευτυχώς πολύ γρήγορα παρακάμφτηκε  αφού ο γιος επέστρεψε στην οικογενειακή εστία λόγω εκλογών, δε μαγειρεύω πολύ συχνά τώρα που λείπει, πόσο να φάμε δυο άνθρωποι!!!
Μένει να επιλέξω μερικά φαγητά που συγκλίνουν στις προτιμήσεις των αντρών ( εγώ είμαι παμφάγα, δε μετράω).  Πολύ δύσκολο αφού το έτερον ήμισυ δε νοεί να ονομάζει φαγητά οτιδήποτε σερβίρεται σε κόκκινο χρώμα,  εκτός μικρών εξαιρέσεων, ισχυρίζεται ότι είναι όλα τσιγαριστά και άρα βαριά για το στομάχι (εδώ χρειάζομαι τη βοήθεια της μοριακής γαστρονομίας!!!!!).  Από την άλλη ο γιος δεν τρώει ευχάριστα κάτι που δεν περιέχει κρέας γιατί  όπως αναφέρει το φαγητό δεν τον ¨πιάνει¨ με τίποτα και κάθε δυο και τρεις θέλει και κάτι άλλο.
Έπειτα ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε κι ένα μπλογκ να συντηρήσουμε οπότε το βρήκα ως ευκαιρία να μαγειρέψω κάτι διαφορετικό απ’ όσα έχω αναρτήσει. 
Το κεφάλαιο μαμά το ξεχνάω παρότι μένει πολύ κοντά, καθότι τα κάνει πολύ νερόβραστα και ανάλατα για λόγους υγείας. Τα χορταράκια της από το χωριό είναι φυσικά πάντα ευπρόσδεκτα και συνοδεύουν πολύ συχνά το μεσημεριανό μας τραπέζι.  
Κατέληξα λοιπόν έπειτα από πολύ σκέψη, στο ακόλουθο μενού το οποίο ελπίζω να βρείτε ενδιαφέρον. 
Απολαύστε το!

Θερμά ευχαριστώ την Κική από το υπέροχο μπλογκ ¨Εκφράσου¨ για το πολύ όμορφο βραβείο που μου προσέφερε, ένα βραβείο καρδιάς όπως εγώ το αποκαλώ!!!  Είμαι σίγουρη πως όλοι τη γνωρίζετε για τα υπέροχα κείμενά της, τον πηγαίο και αυθόρμητο λόγο της!!!

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ τη φίλη πια και πατριώτισσα Χριστίνα από το FauxBilicious για την πολύ γλυκιά αναφορά της στο άτομό μου και στο μπλογκάκι μου και ανταποδίδω!!!
Όσοι δεν τη γνωρίζετε πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε, παρουσιάζει καταπληκτικά χειροποίητα κοσμήματα και είναι πάντα πλήρως ενημερωμένη για τα δρώμενα της μόδας. 

Εβδομαδιαίο μενού


1η μέρα
Η επιθυμία του γιου εκείνη τη μέρα ήταν μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο, νομίζω πως κάλυψα απόλυτα την επιθυμία του.
2η μέρα
Ενθουσιάστηκαν οι πάντες από το συγκεκριμένο πιάτο, είχε απίστευτη γεύση, οι γίγαντες έλιωναν στο στόμα, η σαλτσούλα όσο πρέπει δεμένη με τα κρεμμύδια και τα καρότα να έχουν δώσει απίστευτη γλύκα, το λουκάνικο μπήκε για να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις του υιού αλλά πιστεύω και χωρίς αυτό θα είναι εξίσου νόστιμο.  Σίγουρα θα το κάνω πολλές πολλές φορές ακόμα!!!
3η μέρα
Ευτυχώς στο ψάρι δεν λέει κανείς όχι όπως κι αν είναι αυτό μαγειρεμένο.  Το συγκεκριμένο ήταν απλά υπέροχο.  Να ΄ναι καλά ο κουβαλητής της οικογένειας, δε μας λείπει ποτέ!!!
4η μέρα
Ακόμα μια επιθυμία του γιου το οποίο προσπαθήσαμε να το μαγειρέψουμε όπως το είχε δοκιμάσει σε κάποιο ταβερνάκι. 
5η μέρα
Λαχανοντολμάδες κλασικοί και πεντανόστιμοι.
Κάλυψα τις δικές μου διατροφικές προτιμήσεις, δεν κατάλαβα πώς το εξαφάνισα πριν το σερβίρω.  Ευτυχώς που είχα μαγειρέψει τη γέμιση που περίσσεψε σε ένα κατσαρολάκι με λίγες πατατούλες!!!
6η μέρα
Καρμπονάρα της στιγμής
Δε χρειάζεται να περιγράψω τη νοστιμιά της, είμαι σίγουρη πως όλοι με …καταλαβαίνετε!!!!
7η μέρα
Συναγρίδα στο γκριλ, κάρβουνα, σχαροτήγανο με λαδολέμονο.
Είπαμε, κάποια πράγματα έχουν σταθερή αξία!!!!!!!


Θα παρεκκλίνω από τον κανόνα του παιχνιδιού να προσκαλέσω άλλους/ες φίλου/ες για την καταγραφή από μέρους τους του εβδομαδιαίου μενού, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ χρήσιμο παιχνίδι οπότε όποιος/α επιθυμεί μπορεί να το παρουσιάσει.
Blog Widget by LinkWithin

9 σχόλια:

  1. Κάποια μας άνοιξε την όρεξη νυχτιάτικα!!!
    ;-)
    χαχα!
    Συγχαρητήρια για τις βραβεύσεις αλλά και για τις μαγειρικές σου καλλιτεχνικές δημιουργίες!!!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ άπειρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποια μας άνοιξε την όρεξη νυχτιάτικα!!!
    ;-)
    χαχα!
    Συγχαρητήρια για τις βραβεύσεις αλλά και για τις μαγειρικές σου καλλιτεχνικές δημιουργίες!!!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ άπειρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πωπωπω συγχαρητηρια το κατεγραψα το μενου εν οψει εξταστικής θα φιλοξενησω και αλλα παιδια στο σπιτι οποτε οι ιδέες σου ειναι μοναδικές σε φιλω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πω πω τι να πω!
    συγχαρητηρια! και εις ανωτερα!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πεντανόστιμα τους περιποιείσαι τους άντρες σου Silena μου, παράπονο δεν νομίζω να έχει κανένας τους!
    Ο γιος σου μου θυμίζει τον δικό μου τον γιο, που μας έχει δηλώσει ότι φαγητό χωρίς κρέας δεν είναι φαγητό, γιατί είναι στην ανάπτυξη (αυτό το ακούω εδώ και κοντά 25 χρόνια) και πρέπει να τρώει γερό φαγητό!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετικό το μενού Λένα μου!
    Πράγματι με νου,αλλά και με πολλή φαντασία προτάθηκε!
    Πόσο δύσκολο είναι τελικά η ημερίσια επιλογή του γεύματος,έτσι ώστε να προσφέρουμε γεύση,υγεία,εφευρετικότητα και λιτότητα!
    Υπέροχες οι επιλογές σου ..δεν περίμενα τίποτε λιγότερο από μία τόσο άξια και ικανή νοικοκυρά,από μία καλαίσθητη κυρία που μεριμνεί για το καθημερινό τραπέζι και φροντίζει ακάματα την οικογένεια της!
    Καλό Σαββατοκύριακο Λένα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάρα πολύ ωραίο μενου και έχει απο όλα!!!!!!!!!!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!
    Φιλια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πω πω! Πραγματικά όλα τα πιάτα τα ζήλεψα βρε κορίτσι!
    Πολύ δυνατή η μαγειρική σου εβδομάδα, είμαι σίγουρη ότι άπαντες έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τις δυο μέρες που ειχες ψάρι μπορει και να μην περνούσα
    αλλα ολα τα υπολοιπα μεσημερια θα εκανα την επισκεψή μου χα χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...