Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

Μπαλίτσες μανταρινιού με κακάο και αμύγδαλο βουτηγμένες σε σοκολάτα


Φρουτένια γεύση, άρωμα που διαρκεί, σοκολάτα που ξετρελαίνει κι όλα αυτά σε μια μόνο μπουκιά!!!! Θα απολαύσετε την κάθε δαγκωματιά, θα διεγείρετε όλες τις αισθήσεις και θα πιέσετε τον εαυτό σας για να σταματήσει μόνο σε ένα.  Μην  το κάνετε, είναι μια μπουκιά που πραγματικά μπορείτε να απολαύσετε χωρίς καθόλου τύψεις αφού δεν περιέχει παρά ελάχιστη λιπαρή ουσία κι αυτήν μπορείτε να την αφαιρέσετε αν το επιθυμείτε!!!
Κανακέψτε τον εαυτό σας με αυτές τις χαμηλές σε θερμίδες μπουκίτσες προσφέροντάς του μετά την μεσημεριανή ανάπαυλα ένα ισορροπημένο φρουτένιο γλυκό φτιαγμένο από τα χεράκια σας και θα εκπλαγείτε από την απρόσμενη διάθεση και ενέργεια που θα αποκτήσει!!!
Μην ξεχάσετε ότι αποτελεί ένα εκπληκτικό δώρο σε φίλους και συγγενείς.
Απολαύστε τις!!!

Υλικά
Φλούδες από 1 κιλό (12 περίπου) μανταρίνια
1 κούπα χυμό μανταρινιού
1 ½ κούπα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα
1 κούπα ζάχαρη
½ κούπα φρυγανιά τριμμένη (5 φρυγανιές)
4κ.σ. κακάο άγλυκο
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
10 γρ. μαργαρίνη (προαιρετικό)

Εκτέλεση
Μερίδες 20-23 κομμάτια
Χρόνος Εκτέλεσης 40 λεπτά
Μέτριας δυσκολίας oooo

Βράζουμε σε νερό τις φλούδες μανταρινιών για 10 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις αλέθουμε στο μπλέντερ. 
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα καβουρδισμένα αμύγδαλα για λίγα δευτερόλεπτα προσέχοντας να μη γίνουν σκόνη. 
Βράζουμε τον πολτό με το χυμό των μανταρινιών και τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.  Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει ελαφρά.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τη φρυγανιά και το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα στρώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.  Εντωμεταξύ λιώνουμε την κουβερτούρα με ελάχιστη μαργαρίνη σε μπεν- μαρί.  
Ρίχνουμε τα μπαλάκια ένα-ένα στη λιωμένη  κουβερτούρα.  Με τη βοήθεια 2 πιρουνιών αφαιρούμε τις μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε δίσκο με αντικολλητικό χαρτί για να στεγνώσει η σοκολάτα.  Φυλάσσονται σκεπασμένα σε κουτί .

Μυστικά
Η μαργαρίνη μπαίνει στην κουβερτούρα για να της δώσει γυαλάδα, αν θέλετε μπορείτε να την αφαιρέσετε. Μπορείτε να την αντικαταστήσετε με κάποιο φυτικό έλαιο.

Για να πλάθονται ευκολότερα οι  μπαλίτσες μπορούμε να ραντίζουμε με ελάχιστο κονιάκ τις παλάμες μας για κάθε  3-4 μπαλίτσες, έτσι παίρνουν και έχτρα άρωμα.

Διακοσμήσετε περισσότερο τα τρουφάκια σας πασπαλίζοντάς τα με λίγη τρούφα ή τριμμένο αμύγδαλο ή ότι άλλο επιθυμείτε.

Δε φυλάσσονται στο ψυγείο γιατί η κουβερτούρα αποκτά θαμπό χρώμα.

Μπορείτε να μην τα βουτήξετε σε κουβερτούρα αλλά να τα πασπαλίσετε σε ζάχαρη όπως έκανα κι εγώ σε μερικά από αυτά για να δώσω αντίθεση, είναι εξίσου νόστιμα.  
Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

10 σχόλια:

  1. Βλέπω είμαστε online την ίδια ώρα!!! Μάλλον είναι πιο εύκολο να βρεθούμε ιντερνετικά παρά ζωντανά. Πάντως έχε το νου σου για το επόμενο ΣΚ. Θα φροντίσω να βρεθούμε, αν μπορείς βέβαια!
    Νοστιμότατη η συνταγή σου όπως πάντα. Φαίνεται και εύκολη. Έχω μια μανταρινιά στον κήπο. Ίσως δοκιμάσω να φτιάξω το γλυκάκι.... αν δεν τα φάμε όλα!!! Καλή συνέχεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιλένα μου καταπληκτικά τα σοκολατάκια σου!!Μας ξετρελαίνεις, και σοκολατάκια... και λίγες θερμίδες!!
    Εχω και μια αγάπη στα σοκολατάκια θα αρχίσω με όλες τις φλούδες να πειραματίζομαι!!Οι φωτογραφίες
    είναι σκέτη πρόκληση!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το φρουτένιο γλυκάκι θα το απολάμβανα χωρίς καθόλου τύψεις!
    Και το καβουρντισμένο μυγδαλάκι θα ταιριάζει πολύ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο κολασμένες μπουκίτσες!
    Καλό ξημέρωμα!
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω την αίσθηση πως έχω τα αρώματα του γλυκού σου στη μύτη μου!
    Μπράβο, βρε κορίτσι!
    Είμαι σίγουρη πως θα είναι σούπερ!
    Θα το σημειώσω αμέσως!
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σουπερ τρουφακια!!!!
    Ειτε με σοκολατα ειτε απλα με ζαχαρη αχνη ειναι απολυτα αγαπημενα!!!
    Καλο βραδυ Σιλενα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαι σίγουρη οτι είναι πολύ γευστικό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εγω εντυπωσιαστικα που βαζεις τις φλουδες!!!! πρεπει να ειναι πιο γευστικο ετσι ε?? πολυ ωραια και εντυπωσιακα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειμαι σίγουρη οτι θα απολαυσω και το τελαυταίο γλυκο-ψιχουλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α!
    Πολύ μου αρέσουν οι βρασμένες και αλεσμένες φλούδες μανταρινιών!
    Η μόνη αλλαγή που θα έκανα για να σου πω την αλήθεια είναι ότι θα χρησιμοποιούσα μπισκότο αντί για φρυγανιά!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...