Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Τοστ καρδιά

Αν και δεν περιέχεται στην ελληνική παράδοση, η 14η Φεβρουαρίου έχει επικρατήσει ως γιορτή των ερωτευμένων και του προστάτη τους – Αγίου Βαλεντίνου- και στη χώρα μας. 
«Φημολογείται» πως εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε ανάγκη κάποια συγκεκριμένη μέρα για να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας στο αγαπημένο μας πρόσωπο, όμως μια αφορμή την αποζητάμε παρασυρόμενοι  από  τη φρενίτιδα που επικρατεί.

Ένα ρομαντικό πρωινό ή γεύμα-δείπνο με ένα σοκολατένιο επιδόρπιο και ένα άλικο λουλούδι είναι το πιο όμορφο προσωπικό δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον/ην αγαπημένο/η μας.
Ένα γρήγορο και εύκολο πρωινό όπως το «καρδιές απο λουκάνικα με τηγανητά αβγά» είναι μια ρομαντική κίνηση που θα σηματοδοτήσει την εξέλιξη της υπόλοιπης μέρας. 
Το «τοστ καρδιά» είναι ακόμα μια πολύ εύκολη και γρήγορη πρόταση που μπορούμε να προσφέρουμε στο ταίρι μας χωρίς να χρειαστεί να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Απολαύστε το!
Υλικά
2 φέτες ψωμί του τοστ
2κ.σ. μαγιονέζα
2 αβγά
2 κ.σ. λάδι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Μερίδες 2
Χρόνος Εκτέλεσης 10 λεπτά
Πολύ εύκολο oooo


Απλώνουμε τη μαγιονέζα στις φέτες του τοστ και από τις δύο πλευρές.
Σε τηγανάκι βάζουμε ελάχιστο λάδι και φρυγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία τις φέτες πρώτα από τη μία μεριά και έπειτα από την άλλη. 
Αφαιρούμε τις φέτες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε μεγάλη πιατέλα.
Με ένα κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς χαράζουμε και αφαιρούμε την ψίχα από τη μέση κάθε φέτας. 
Επανατοποθετούμε τις φέτες σε σχήμα καρδιάς στο τηγάνι, αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο λάδι, και σπάμε στο κέντρο κάθε φέτας ένα αβγό.    
Αλατοπιπερώνουμε τα αβγά και σιγοψήνουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα το ασπράδι.  Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σερβίρουμε τα τοστ σε πιάτο και τα απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστά.
Μυστικό
Πιθανό να μη χρειαστεί να βάλουμε όλο το ασπράδι του αβγού στη φέτα του τοστ.  Για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την ποσότητά του, ξεχωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι και βάζουμε στη φέτα πρώτα τον κρόκο και έπειτα την απαιτούμενη ποσότητα ασπραδιού.  Έτσι ελέγχουμε και το πόσο φρέσκο είναι το αβγό. 
Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

9 σχόλια:

  1. πανεμορφο!!!!
    καλημερα καλη μου!
    καλη Τσικνοπεμπτη να εχεις! να περασεις καλα οτι κι αν κανεις! φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι, έτσι!!
    Να ξεκινήσουμε από το πρωί να περιποιούμαστε νόστιμα τον Βαλεντίνο μας, για να δει και τι κορίτσια είμαστε ;-)
    Φιλιά Silena μου, να περάσεις πολύ όμορφα σήμερα, καλή Τσικνοπέμπτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ομορφια και εμενα μου αρεσουν και τα αλμυρα οποτε μια χαρα με βολεύει!
    Καλό ξημέρωμα!
    Σε φιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από το πρωί βλέπω θα ξεκινήσει η περιποίηση!! Να περάσεις όμορφα καλή μου Σιλένα! Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τί όμορφαααααα! Μπράβο, κορίτσι μου!
    (Τέτοια φλυτζανάκια μου έχει δώσει η πεθερά μου!!!)
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευρηματική! Καλημέρα και χρόνια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως όμως να μας έλεγες και το τι είναι η πράσινη λαχταριστή καρδούλα, πάνω στο ψημένο καρδουλένιο ψωμάκι, συντέκνισσα;
    Γιατί ώρα τώρα προσπαθώ να καταλάβω...
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράσινη πιπεριά Πηνελόπη μου!!!
      Φιλιά κι από μένα και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  8. Ωραιο το τοστακι και το φλυτζανι ;)
    Νοστιμη ιδεα για πρωινο, όλες τις εποχες!

    Καλή εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...