Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Ψητό κοτόπουλο με μουστάρδα, κέτσαπ και μπαχαρικά


Το κοτόπουλο με τα πολλά πρόσωπα, με γεύση εκπληκτική, ασύγκριτη διαιτητική αξία, ατελείωτες δυνατότητες δημιουργικών παραλλαγών και  με τιμή από τις οικονομικότερες μεταξύ των κρεάτων.

Χωρίς ιδιαίτερες μαγειρικές γνώσεις και όταν ο χρόνος μας πιέζει ασφυκτικά μπορούμε γρήγορα και με ελάχιστα υλικά να προετοιμάσουμε το κοτόπουλο και να αφήσουμε την τεχνολογία να κάνει τα υπόλοιπα. 
Θα διαπιστώσουμε έκπληκτοι ότι η σάρκα του είναι πολύ τρυφερή, η πέτσα ξεροψημένη και τραγανή και η νοστιμιά του ανεπανάληπτη. 
Ιδανικό φαγητό για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης που παρόλο η παράδοση απαιτεί τσίκνισμα ο καιρός δεν είναι πάντοτε σύμμαχος. 
Απολαύστε το!
Υλικά
1 κοτόπουλο γύρω στο 1,5 κιλό
1κ.σ. μουστάρδα
1κ.σ. κέτσαπ
1κ.σ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
3κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο 
λίγη ρίγανη (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση
Μερίδες 6
Χρόνος Εκτέλεσης 1 ώρα 40 λεπτά
Πολύ εύκολη oooo

Πλένουμε το κοτόπουλο και στραγγίζουμε από τα πολλά υγρά. 
Το αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και  εξωτερικά και απλώνουμε εξωτερικά το μίγμα μπαχαρικών, τη μουστάρδα,  το κέτσαπ και τη ρίγανη. 
Βάζουμε στην κοιλιά του το σκόρδο και το τοποθετούμε με τη ράχη προς τα πάνω σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.  Το ραντίζουμε με λίγο λάδι, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220Ο C  για 1,5 ώρα περίπου. Στα μισά του ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να κάνει τραγανή πέτσα.
Σερβίρουμε αμέσως περιχύνοντας το κοτόπουλο με το ζωμό του ταψιού.
Μυστικά
Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να ανακατέψουμε όλα τα υλικά σε μικρό μπολ και να τα απλώσουμε στο κοτόπουλο. 

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος το γυρνάμε από την άλλη για να ροδίσει από όλες τις μεριές. 

Καταλαβαίνουμε ότι είναι ψημένο το κοτόπουλο όταν ξεχωρίζουν εύκολα τα μπούτια από το υπόλοιπο σώμα. 

Ιδανικό θα ήταν να το τοποθετήσουμε πάνω σε σχάρα για να μαζεύεται ο ζωμός από το κοτόπουλο.  

Δεν ενδείκνυται το χωριάτικο κοτόπουλο γι’ αυτήν την συνταγή γιατί το κρέας του είναι σκληρό και θέλει πολύ ώρα για να ψηθεί.
Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

5 σχόλια:

  1. Καλήμερα χιονισμένη!
    Πολύ ωραιο ψήσιμο εκανες στο κοτοπουλάκι... πράμα που δεν το θεωρω και τόσο ευκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σιγουρα θα ειναι πεντανοστικο!!!!
    ευχαριστγουμε πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστό εισαγωγικό κείμενο και πόσο συμφωνώ!
    Το κοτόπουλο σε πολλές εκδοχές και πάντα νόστιμο.

    Η πρότασή σου με ενδιαφέρει και θα την τιμήσω, μιας και τα κοτόπουλα είναι πάντα μέσα στο μενού μας.

    Καλημέρες πολύ-πολύ δροσερές!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κοτοπουλάκι είναι πάντα η τέλεια λύση για μένα, όταν θέλω μαγείρεμα γρήγορο και νόστιμο!
    Το έψησες πεντανόστιμα!!
    Όσο για την Τσικνοπέμπτη, με το κρύο που έχει, δεν μας βλέπω φέτος να τσικνίζουμε, κι εγώ κάτι θα ψήσω μέσα στο σπίτι, γιατί έξω..... μμπρρρρρ!!
    Φιλιά, καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακολούθησα τη μυρωδιά και ήρθα !!Το βλέπω ζουμερό και δεν κρατιέμαι!! Καλή Τσικνοπέμπτη κούκλα<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...