Αγαπημένο φαγητό
ιδανικό για οικογενειακό κυριακάτικο
γεύμα ή για ένα γιορτινό κάλεσμα με φίλους.
Το τραγανό και ξεροψημένο μπέικον αγκαλιάζει απαλά το αφράτο ρολό κιμά
που με τη γραβιέρα να λιώνει σε κάθε κομμάτι θα συγκινήσει ακόμα και τον πιο
απαιτητικό ουρανίσκο!!!
Απολαύστε το!
Για το
ρολό
800γρ. κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 καρότο τριμμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένες σε νερό και στυμμένες
1 κ.σ. ρίγανη
¼ της κούπας ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
10 μακρόστενες φέτες μπέικον
Για τη
γέμιση
200γρ. γραβιέρα Κρήτης κομμένη σε μπαστουνάκια
1/3 πράσινη πιπεριά και 1/3 πιπεριά Φλωρίνης κομμένες σε
κυβάκια
1 κ.σ. λάδι
Για τις
πατάτες
1 ½ κιλό πατάτες
Χυμό από ½ λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα
1κ.σ. ρίγανη
1 ½ κούπα νερό
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Χρόνος Εκτέλεσης 1 ώρα και 50 λεπτά
Δύσκολη oooo
Καθαρίζουμε , πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις ανακατεύουμε
με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε νερό και
λάδι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους
200ο C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με όλα τα υπόλοιπα
υλικά για το ρολό και αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο να ενωθούν οι
γεύσεις.
Ανοίγουμε με τα χέρια μας τον κιμά πάνω σε αντικολλητικό
χαρτί δίνοντας του ένα μακρόστενο σχήμα και τοποθετούμε στο κέντρο τη γραβιέρα
και τις πιπεριές τις οποίες έχουμε ελαφρά σοτάρει σε λίγο λάδι για να
μαλακώσουν. Κλείνουμε τον κιμά σε ρολό
φυλακίζοντας στο εσωτερικό του τη γέμιση.
Ντύνουμε μια
μακρόστενη φόρμα με διπλό αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τις φέτες μπέικον
στη βάση και στα τοιχώματά της. Μεταφέρουμε
με προσοχή το ρολό μέσα στη φόρμα με το μπέικον. Αγκαλιάζουμε το ρολό με το μπέικον που
βρίσκεται στα πλαϊνά τοιχώματα και το σφραγίζουμε κλείνοντας πολύ καλά το
αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε το ρολό σε
άλλη σχάρα από τις πατάτες, για 40
περίπου λεπτά.
Αφαιρούμε τα ταψιά από το φούρνο, ανοίγουμε το χαρτί που
περιέχει το ρολό και με προσοχή το μεταφέρουμε πάνω στις πατάτες. Όσα ζουμάκια έχει κατεβάσει τα βάζουμε κι
αυτά μέσα στο ταψί. Συνεχίζουμε το
ψήσιμο για ακόμα 40 λεπτά. Το ρολό πρέπει να έχει πάρει ροδοκόκκινο χρώμα με το
μπέικον να έχει τραγανίσει και οι πατάτες να είναι ξεροψημένες στο εξωτερικό
τους και μαλακές σα λουκούμι καθώς κόβονται στο εσωτερικό τους.
Μυστικό
Για να είμαστε σίγουροι ότι το ρολό ψήθηκε τσιμπάμε με ένα πιρούνι το
κέντρο του, αν βγάλει διάφανα ζουμιά σημαίνει πως είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία!
Αυτή η αίσθηση της λιωμένη γραβιέρας, σε συνδυασμό με το άρωμα πιπεριάς & μπέικον κυρίως, πωπω... με ξετρέλανε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή'Γεια στα χέρια σου, κορίτσι μου!!
ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
Η πρώτη φωτογραφία με έκανε να παραμιλάω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ χάρηκα που δεν έχει βραστά αυγά μέσα το ρολό σου, γιατί δεν τα συμπαθώ καθόλου σε αυτό το φαγητό.
Τέλειο σου έγινε!!!
Καλό βράδυ Σιλένα!
Ένα απλό ρολό το έκανες ένα γκουρμέ πιάτο!!Πολύ ωραία υλικά που δένουν μεταξύ τους!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά 'γειά στα χέρια σου!
Καλό βράδυ Σιλένα!
Εμένα πάντως με συγκίνησε απίστευτα πολύ το πιάτο σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι από εκείνα τα φαγητά που τρώω και παράλληλα νιώθω ευτυχισμένη,
Φοβερά υλικά και γεύση που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Φιλιά
δειχνει πεντανοστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστουμε πολυ!
ΠΩ ΠΩ!!!!!!!!!!!!!!!!! ΛΙΩΝΩ ΛΕΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΟΥΠΕΡ ΦΑΓΗΤΟ!!!!!!!!!!!!!
Η ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!!!!!
Ωραίο πιάτο!!
Από τα πολύ αγαπημένα φαγητά, όταν ήταν εδώ τα παιδιά το έκανα συχνά τώρα έχω πολύ καιρό πρέπει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές Αποκριές.
Σούπερ και ξανά σούπερ και η γέμιση του ρολού ακόμα πιο σπέσιαλ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια Σιλενάκι!
Ζ.
Βρισκω το ρολο τοσο πλουσιο και γευστικο πιάτο... το εχω συνδέσει κι εγω με τραπεζώματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤυλιγμένο σε μπέικον δεν το εχω δοκιμασει, φαινεται λαχταριστο στις φωτογραφίες σου!
Καλή σου μέρα :)