Περίσσεψε σιρόπι…εκμεταλλευτείτε το!
1 αλεύρι up
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιρόπι από οποιοδήποτε
γλυκό
1 μαργαρίνη soft
4 αυγά
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Για το γλάσο λεμονιού
1 ½ κούπα ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1-2 κουταλιές χυμό λεμονιού
νερό όσο χρειαστεί
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά
για το κέικ για 4΄.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
Βάζουμε το κέικ στη φόρμα και
ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 175ο C για 1 ώρα περίπου ελέγχοντας η λάμα του μαχαιριού να βγει καθαρή.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο:
Σε μπολ ανακατεύω τη ζάχαρη άχνη
με το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνω το χυμό και το νερό μέχρι να έρθει το γλάσο στην επιθυμητή
πυκνότητα.
Μόλις βγει το κέικ απ’ το φούρνο
περιμένω 10΄ και μετά το ξεφορμάρω. Περιχύνω
το γλάσο πάνω στο ζεστό κέικ.
Συμβουλή
Στο συγκεκριμένο κέικ φτιάχνουμε ένα αραιό γλάσο. Το απλώνουμε όταν το κέικ είναι ακόμα ζεστό και έτσι αυτό αποκτά μια διάφανη και
ελαφριά ξινούτσικη γεύση.
Πηγή: Β. Αλεξιάδου
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου