Για μικρούς και μεγάλους!!!
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο και
χοιρινό
2 μέτρια κρεμμύδια
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
2 κ. σούπας γιαούρτι
2 κ. σούπας ρίγανη
1/3 ματσάκι μαϊντανό
2 κ. σούπας λάδι
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μπολ με νερό βάζουμε τις φέτες
ψωμιού να μαλακώσουν για 30΄περίπου.
Τις στύβουμε πολύ καλά και τις
προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.
Αναμιγνύουμε πολύ καλά και
αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα να ενωθούν τα υλικά και να αναδείξουν τα
αρώματά τους.
Παίρνουμε μια ποσότητα όσο ένα πορτοκάλι και την πατάμε ελαφρά στις παλάμες μας.
Με πινέλο λαδώνουμε το αντικολλητικό
τηγάνι και τοποθετούμε τα μπιφτέκια.
Ψήνουμε πρώτα για 5΄-6΄ απ’ τη μία μεριά
σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις πάρουν χρώμα τα γυρίζουμε από την άλλη.
Για να
κάνουμε γεμιστά μπιφτέκια παίρνουμε μια μεγαλύτερη ποσότητα και την ανοίγουμε
σε μεγάλο κύκλο με την παλάμη μας.
Στο μισό του κύκλου τοποθετούμε 1
φέτα τυρί για τοστ και γαλοπούλα ή ζαμπόν διπλωμένες στη μέση.
Διπλώνουμε τη μία άκρη του μπιφτεκιού να
ακουμπήσει την άλλη σαν μισοφέγγαρο και κλείνουμε
το άνοιγμα με τα ακροδάχτυλά μας.
Μικρά μυστικά
Για να γίνουν αφράτα πρέπει να αναμίξουμε
τα υλικά πολύ καλά, να κολλάει το μίγμα στα χέρια μας.
Αντί για γιαούρτι μπορούμε να βάλουμε μπύρα ή ρετσίνα.
Μπορούμε να ψήσουμε τα
μπιφτέκια στο φούρνο ραντίζοντάς τα με λίγο λάδι.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου