Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Καλαμαράκια γεμιστά με τυριά


Ουζοκατάσταση! 




 Υλικά
4 μεγάλα καλαμάρια
2 κούπες μυζήθρα ή ανθότυρο
1 κούπα τυρί φέτα
½ κούπα γραβιέρα τριμμένη
1 ντομάτα μέτρια κομμένη σε κυβάκια
½ πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
1/3 της κούπας νερό
3-4 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια.
Ανοίγουμε μια μικρή τρύπα στο πίσω μέρος τους για να παίρνουν αέρα όταν τα γεμίζουμε από μπροστά.
Αφήνουμε να στραγγίξουν. 
Σε μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, την ντομάτα, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το βασιλικό. Προσθέτουμε αλάτι με προσοχή και πιπέρι.
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα.
Τοποθετούμε τα γεμιστά καλαμάρια σε ένα  πυρέξ, περιχύνουμε με το λάδι και το νερό.  Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200ο C για 25΄με 30΄. 
Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού. 


Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...