Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Σουβλάκια χοιρινά με λαχανικά


Έχετε σκεφτεί ότι τα πάντα στη φύση έχουν το αντίθετό τους! 
Το όμορφο έχει το άσχημο, το καλό έχει το κακό,το συνειδητό το  υποσυνείδητο, το νόστιμο  το άνοστο, το υγιεινό το «βρώμικο», ...  
Τα πάντα είναι τόσο καλά ισορροπημένα έτσι ώστε κάθε αλλαγή, κάθε διαφορετικό χαλάει  αυτήν την ισορροπία και δημιουργεί μια χαοτική κατάσταση. 
Όλα γίνονται για αυτήν την ισορροπία;

 
Γίνεται να σκεφτόμαστε και με τη λογική και χωρίς αυτήν, να πράττουμε πάντα κατά συνείδηση και ταυτόχρονα να έχουμε και το υποσυνείδητό μας ικανοποιημένο, να κάνουμε το καλό αλλά να είμαστε και χαιρέκακοι στο κάθε τι, να απολαμβάνουμε τα νόστιμα φαγητά το ίδιο με τα άνοστα καθώς και τα υγιεινά το ίδιο με τα «βρώμικα»;
Η απάντηση δική σας.
Μπορούμε όμως να σκεφτόμαστε και να πράττουμε έξυπνα!!!
Ας πάρουμε για παράδειγμα το φαγητό. 
Τα παιδιά μας αλλά και εμείς οι ίδιοι πολλές φορές, βαριόμαστε τα υγιεινά πλην άνοστα φαγητά που η λογική και η συνείδηση μας επιβάλλουν. 
Αρκετές φορές έχουμε λαχταρίσει κάτι εξαιτίας μιας εικόνας, μιας σκέψης ή και  μυρωδιάς των αποκαλούμενων «βρώμικων» και γρήγορων φαγητών.
Ακόμα περισσότερες φορές έχουμε περάσει έξω από βιτρίνες και βλέπουμε να εκτυλίσσεται η σκηνή, αλά ελληνική ασπρόμαυρη ταινία, του λιγούρη που ξεροσταλιάζει για ένα κομμάτι ψωμί!
-Όχι!!! μας φωνάζει η λογική και η συνείδηση στο αντίκρισμα μιας τέτοιας προοπτικής.
-Μπα! και γιατί παρακαλώ, δεν έχω ψυχή κι εγώ; πετάγεται ο εσωτερικός μας εαυτός.
-Μα δεν καταλαβαίνεις που μπορεί να σε οδηγήσει αυτό; Χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, περιττά κιλά, μπλα, μπλα, μπλα, ….
-Δεν ξέρεις τι λες! πώς μπορεί κάτι τόσο όμορφο, τόσο μυρωδάτο, τόσο λαχταριστό να κάνει τόσο κακό; Έλα δοκίμασε!!!
Η αιώνια πάλη …
Και όμως μπορεί να υπάρξει ισορροπία, να ευχαριστήσουμε τη λογική και να αποκοιμίσουμε γλυκά και τρυφερά το υποσυνείδητό μας, να απολαύσουμε τα ανθυγιεινά αλλά με τη σφραγίδα του υγιεινού!
Ψωνίστε, ανασκουμπωθείτε, και ετοιμάστε τα πιο « βρώμικα» σπιτικά εδέσματα!

…γιατί το σπιτικό δεν είναι ποτέ «βρώμικο».


Υλικά
700 γρ. χοιρινό κρέας ψαχνό
1 πιπεριά πράσινη
1κρεμμύδι
1 ντομάτα
2 κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλιά μαγιονέζα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη


Εκτέλεση
Κόβουμε σε  κομμάτια το κρέας, τις πιπεριές το κρεμμύδι και την ντομάτα.
Σε μπολ βάζουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το κρέας.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, καλύτερα από βραδύς, να ενωθούν τα αρώματα και να μαλακώσει το κρέας.
Καρφώνουμε σε σούβλες ή ξυλάκια τα κομμάτια του κρέατος και των λαχανικών εναλλάξ.
Ψήνουμε σε ψησταριά ή σε γκριλ μέχρι να   ροδοψηθεί το κρέας.
Κατά διαστήματα απλώνουμε  με πινέλο λίγη από τη μαρινάδα στο κρέας για να μη στεγνώσει.
Σερβίρουμε τα σουβλάκια με πίτες ελαφρά περασμένες σε αντικολλητικό τηγάνι ή  στο γκριλ που ψήνουμε και τα σουβλάκια, τραγανές  πατάτες αλλιώτικα τηγανισμένες  και υπέροχη σάλτσα κοκτέιλ. 


Καλή όρεξη!
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. Πολύ νόστιμα τα σουβλάκια σου, Silena! To κρέας φαίνεται τόσο λαχταριστό και μαλακό! Σίγουρα θα τα απολαύσατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι τα ευχαριστηθήκαμε επειδή ήταν π. νόστιμα και ακόμα γιατί είμαστε προ των πυλών για τη νηστεία και το κρέας το εξαφανίζουμε από την διατροφή μας. Καλό απόγευμα sundayspoon!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...