Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Βασιλόπιτα κέικ με επικάλυψη κραμπλ αμυγδάλου


Συνεχίζοντας την παράδοση κόψαμε τη βασιλόπιτά μας μετά την αλλαγή του χρόνου.  Ο καθένας από εμάς  ευελπιστούσε να αποκτήσει το κομμάτι με το φλουρί για να έχει τύχη όλη τη χρονιά!!! Βέβαια, μπορεί να ήταν ένας ο τυχερός, αλλά όλοι μας απολαύσαμε ένα πεντανόστιμο κομμάτι βασιλόπιτας που η γεύση της θα συνοδεύει τη μνήμη μας για πολύ καιρό!!!
Πολύ νόστιμη, αφράτη και εύκολη βασιλόπιτα που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε.  Το κραμπλ αμυγδάλου προσδίδει έχτρα εμφάνιση και γεύση που θα σας συναρπάσει!!!
Απολαύστε την!

Υλικά
Για το κέικ
3 κούπες αλεύρι up
2 κούπες ζάχαρη
225γρ. μαργαρίνη soft
4 αυγά
1κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1κ.γλ. εσάνς βανίλιας
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
½ κ.γλ. κανέλα
230γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη ή ψηφίδες σοκολάτας
Για το κραμπλ αμυγδάλου
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60γρ. καστανή ζάχαρη
110γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και αλεσμένα
100γρ. μαργαρίνη soft

Εκτέλεση
Μερίδες 15+
Χρόνος Εκτέλεσης 1 ώρα 30 λεπτά
Μέτριας δυσκολίας oooo

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά του κέικ, εκτός από τη κουβερτούρα, και τα χτυπάμε για 3 λεπτά.  Ανακατεύουμε τη κουβερτούρα με 1 κ.σ. αλεύρι και τη προσθέτουμε στα παραπάνω υλικά.  Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμα 1 λεπτό.
Ανακατεύουμε τα υλικά για το κράμπλ αμυγδάλου με ένα πιρούνι να γίνει σαν ψιχουλιαστό μίγμα.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη και καλά αλευρωμένη φόρμα 26εκ. και καλύπτουμε την επιφάνεια με το κραμπλ αμυγδάλου απλώνοντάς το σε μικρά κομμάτια σαν τραχανά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα, δοκιμάζοντας τα τελευταία 5 λεπτά με ένα μαχαίρι να δούμε αν βγαίνει στεγνό από το κέντρο του κέικ.

Έξυπνα και οικονομικά
Αντί για ψηφίδες σοκολάτας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα κουβερτούρα και να την ψιλοκόψουμε. Μειώνουμε έτσι το κόστος σχεδόν κατά το ήμισυ.
Επίσης μπορούμε να αγοράσουμε αμύγδαλα ακαθάριστα από τη φλούδα και να τα ξεφλουδίσουμε πολύ εύκολα. Τα βράζουμε σε νερό για 2 περίπου λεπτά και έπειτα τα ρίχνουμε σε κρύο νερό.  Τώρα ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα αν τα τρίψουμε ανάμεσα στα δάχτυλα. Για να τα καβουρντίσουμε τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!



Ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος!!!!!
 
Blog Widget by LinkWithin

10 σχόλια:

  1. Πολύ ιδιαίτερη η βασιλόπιτά σου! Προσωπικά... ενθουσιάστηκα!!! Του γούστου μου 100%!!!
    ;-)
    Ευτυχισμένο το νέο έτος, κορίτσι μου!
    Υγεία, κέφι, έμπνευση και πολλή αγάπη!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιδιαίτερη βασιλόπιτα με αγαπημένα υλικά, μου αρέσει πάρα πολύ το κράμπλ αμυγδάλου.
    Καλή χρονιά γλυκειά και ευτυχισμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεχωριστή η βασιλόπιτά σου Silena μου, με το κραμπλ αμυγδάλου!
    Και του χρόνου!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή χρονιά να έχεις με υγεία, χαρά και γευστικές δημιουργίες!!!
    Η βασιλόπιτα έγινε πολύ όμορφη με το κραμπλ αμυγδάλου!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η βασιλόπιτα σε μορφη κεικ μου αρεσει πιο πολύ, αλλα θα ήθελα να δοκιμασω και το κραμπλ αμυγδαλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά Σιλένα μου! Κάθε ευτυχία σε σενα και την οικογένειά σου!!!! Υγεία, ευτυχία και καλό μπλόγκινγκ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημερα χρονια πολλα καλη χρονια!! μ αρεσουν οι απλες βασιλοπιτες και αυτη σιγουρα θα την τσακιζα !! ενδιαφέρον το κραμπλ αμυγδαλου απο πανω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι όμορφη που έγινε η βασιλόπιτα σου!!Θέλω σαν τρελή να κόψω ένα κομμάτι και να τη δοκιμάσω!Χρόνια Πολλά Σιλενάκι και Καλή Χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή χρονιά με υγεία! Φανταστική η βασιλόπιτα, το κραμπλ την κάνει τόσο ιδιαίτερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμπεριστατωμένη βασιλόπιτα! Και του χρόνου!

    Silena σου ευχοαμι να εχεις μια υπέροχη χρονιά με υγεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...