Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Μαλακά σοκολατένια κούκις


Τα… διάσημα!




Υλικά
75 γρ. αλεύρι up
3 κ.σ. κακάο σε σκόνη
100 γρ. ζάχαρη
25 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1 κ.γλ. εσάνς βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα χτυπάμε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο για 1΄.
Προσθέτουμε το αυγό και την εσάνς και συνεχίζουμε το χτύπημα ακόμα για 1΄με 2΄μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.
Βάζουμε σε μπολ τη ζύμη, κλείνουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.
Χωρίζουμε και πλάθουμε τη ζύμη μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη και περνάμε τα μπαλάκια σε αυτήν απ’ όλες τις μεριές. 
Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν αρκετά.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 10΄περίπου να σφίξουν.
Τα απλώνετε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως και τα πασπαλίζετε με επιπλέον ζάχαρη άχνη αν θέλουμε.  


Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...