Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Μπρουσκέτες με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό


-Μπρου…σκέτες;
-Με ντομάτα και μοτσαρέλα!




Υλικά
2-3 φέτες ψωμιού
ντομάτα μέτρια
μοτσαρέλα
2 με 3 φυλλαράκια βασιλικού
αλάτι
ελαιόλαδο
ρίγανη

Εκτέλεση
Φρυγανίζουμε ελαφρά τις φέτες ψωμιού είτε στο γκριλ του φούρνου είτε στην τοστιέρα.
Πλένουμε και κόβουμε σε κυβάκια την ντομάτα. 
Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα χοντροκομμένη και το βασιλικό ψιλοκομμένο. 
Αναμιγνύω το παραπάνω μίγμα βάζοντας ακόμα λάδι, αλάτι και ρίγανη κατά βούληση.   
Τοποθετώ στο ψυγείο για 15 λεπτά να ενωθούν όλα τα υλικά και να βγάλουν τα αρώματά τους.
Απλώνουμε το μίγμα πάνω στις φρυγανισμένες φέτες και τις απολαμβάνουμε με μπυρίτσα ή λευκό κρασάκι.  
Στα παιδιά μπορούμε να τις προσφέρουμε στο δεκατιανό του σχολείου μέσα σε ταπεράκι, κόβοντας τις ντομάτες σε μεγάλες στρογγυλές φέτες, ή στο απογευματινό τους.


Καλή όρεξη!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...