Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Κριτσίνια με τυρί


Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα!!!



Υλικά
600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. beikin
½ κούπα γραβιέρα τριμμένη
½ κούπα φέτα σκληρή χοντροκομμένη
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα φυτικό μαγειρικό λίπος σε θερμοκρασία δωματίου
¾ της κούπας νερό
1 κ.σ. αλάτι
πιπέρι
1 αυγό χτυπημένο
αρκετό σουσάμι


Εκτέλεση
Κοσκινίζω σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
Ανακατεύω με σύρμα το  λάδι με το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα τυριά και το πιπέρι.
Κάνω λάκκο στο αλεύρι και βάζω στο κέντρο το μίγμα με τα τυριά.
Δουλεύουμε σιγά – σιγά τη ζύμη περιχύνοντας το νερό.
Προσθέτουμε αλεύρι, αν χρειαστεί, ώστε να πετύχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με πετσέτα και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30΄.
Χωρίζουμε σε μπαλίτσες τη ζύμη.
Πατάμε την κάθε μπαλίτσα με την παλάμη μας και τα δάχτυλά μας να αποκτήσουν ένα κυλινδρικό σχήμα και κατόπιν ρολάρουμε στην επιφάνεια εργασίας να γίνουν μακρόστενα μπαστούνια.

Βουτάμε το κάθε μπαστούνι στο αυγό και με γρήγορες κινήσεις τα τυλίγουμε στο σουσάμι.
Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί προσέχοντας να μην ακουμπάνε μεταξύ τους.
Ψήνουμε στον αέρα στους 200ο C για 30΄- 40΄ περίπου, ανάλογα το πάχος που τα έχουμε πλάσει, να ροδοκοκκινίσουν και να τραγανίσουν. 
Τοποθετούμε τα κριτσίνια σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. 
Γίνονται γύρω στα 18 με 20 κριτσίνια.


Συμβουλή
Μη φοβηθείτε τη ζύμη αν θρυμματίζετε ελαφρά κατά το πλάσιμο ή ανοίγει σε κάποια σημεία.
Πατήστε τη ζύμη με τις παλάμες και τα δάχτυλα, ξαναρολάρετε για όμορφη εμφάνιση και είναι έτοιμα.

 Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου φίλη/ε!!!! Είναι πράγματι καταπληκτικά!!!!
      Καλό απόγευμα να έχεις!!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...