Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Φιλετάρισμα ψαριού


Δε θέλει κόπο, θέλει …τρόπο!!!




Καθαρίζουμε  τα λέπια και τα εντόσθια του ψαριού.
Πλένουμε πολύ καλά.
Κόβουμε και αφαιρούμε το κεφάλι λίγο πιο κάτω απ' τη βάση του, στα πτερύγια.
Τοποθετούμε τη λάμα του μαχαιριού σε γωνία περίπου 45ο  στη βάση της ουράς.
Χαράζουμε απαλά μέχρι να συναντήσει η λάμα τη ραχοκοκαλιά.
Οριζοντιώνουμε τη λάμα και κόβουμε κατά μήκος της ραχοκοκαλιάς μέχρι να αφαιρεθεί το πάνω τμήμα του φιλέτου.
Γυρίζουμε απ΄ την άλλη μεριά το κομμάτι ψαριού που έχει τη ραχοκοκαλιά και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
Μ’ ένα τσιμπιδάκι φρυδιών αφαιρούμε από τα φιλέτα όσες τσίτες απέμειναν.

Συμβουλή
Το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά τα βράζουμε και κρατάμε το ζουμί για άλλες παρασκευές ή συμπληρώνουμε με άλλα ψάρια και ετοιμάζουμε μια πεντανόστιμη ψαρόσουπα.  


Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...