Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Μπριζόλες μαριναρισμένες σε κρασί


Σβήσαμε το κρέας στο κρασί!
           


Υλικά
3 μπριζόλες
¼ της κούπας κρασί λευκό ή ροζέ
¼ της κούπας ελαιόλαδο
1 κ. σ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε  τις μπριζόλες και περιχύνουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε τηγάνι – γκριλ ή σε ψησταριά ψήνουμε τις μπριζόλες σε μέτρια θερμοκρασία 10 με 15 λεπτά από την κάθε μεριά.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Συμβουλή
Αν ψήσετε τις μπριζόλες στο τηγάνι – γκριλ ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας σπάσει λίγο το κόκκαλο για να ψηθεί καλύτερα.
Μπορείτε επίσης να χαράξετε με το μαχαίρι στο πιο χοντρό σημείο της μπριζόλας για να βοηθήσετε  το ψήσιμο του κρέατος.  

Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...