Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Φθινοπωρινό κυνήγι ριγανάτο


Για τους μερακλήδες της γεύσης!!!



Υλικά
τσίχλες ή άλλα φθινοπωρινά πουλιά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κούπα λευκό κρασί
1 ½ κούπα νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
3 με 4 πρέζες ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
¾ της κούπας ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά και κόβουμε στα 2 ή στα 4 τα πουλάκια ανάλογα το μέγεθός τους.
Στον πάτο της κατσαρόλας βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ελαφρά σοτάρουμε τα πουλάκια, να ροδίσουν απ’ όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι αυτό να χρυσίσει.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 45΄περίπου να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί ενδιάμεσα προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.  Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι τη σάρκα των πουλιών να είναι μαλακιά και να τρυπιέται εύκολα.
Τέλος όταν είναι καλοψημένα τα πουλιά και η σαλτσούλα έχει δέσει, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη.  Αφήνουμε να πάρει ακόμα 1 βράση και το φαγητό είναι έτοιμο. 
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πουρέ πατάτας, πατάτες τηγανιτές ή διάφορα σοταρισμένα – βρασμένα λαχανικά.

Καλή όρεξη!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...