Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Κομπόστα μήλο


Δροσερό, ελαφρύ και γευστικό επιδόρπιο!



Υλικά
1 κιλό μήλα
4 κούπες νερό
400 γρ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
χυμό  ½ λεμονιού


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα  τέσσερα και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Για να μη μαυρίσουν μέχρι να τελειώσει το καθάρισμα όλων των μήλων, τα τοποθετούμε σε μπολ με το χυμό λεμονιού.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και  προσθέτουμε τα μήλα, τη ζάχαρη και την κανέλα.
Σιγοβράζουμε για 10΄περίπου.
Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα τα μήλα όταν έχουν μαλακώσει.
Αν το σιρόπι δεν έχει δέσει αρκετά , το αφήνουμε για 10΄ακόμα.
Περιχύνουμε το σιρόπι στα μήλα, ανακινούμε ελαφρά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Βάζουμε τη κομπόστα σε αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

 Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...