Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Λαγάνα ολικής άλεσης


Η γεύση της παράδοσης



Υλικά
250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
250 γρ. αλεύρι για χωριάτικο ψωμί
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κ. γλυκού ζάχαρη
2 κ. γλ. αλάτι
1 κούπα χλιαρό νερό
σουσάμι

Εκτέλεση
Βάζουμε τα αλεύρια σε μπολ και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
Ρίχνουμε το λαδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική και μαλακή ζύμη.
Πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια πατάμε τη ζύμη σε παχιά μακρόστενη πίτα. 
Την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Πατάμε με τα δάχτυλα σε διάφορα σημεία στην επιφάνεια της πίτας κάνοντας βαθιές δαχτυλιές.
Ψεκάζουμε με λίγο νερό και βάζουμε σουσάμι.
Την αφήνουμε λίγο ακόμα να φουσκώσει.
Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά  στους 200ο C μέχρι να γίνει τραγανή και ροδοκόκκινη.


Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

8 σχόλια:

  1. Σπιτική λαγάνα φτιαγμένη από τα χεράκια μας!
    Τι το καλύτερο για την Καθαρά Δευτέρα!
    Καλό τριήμερο, να περάσεις πολύ όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Έλενα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο μπορούμε να απολαύσουμε το κάθε τι! Καλά Κούλουμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία σου έγινε!!!
    Και εύκολη!!!

    Καλή σου μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πολύ εύκολη, να την δοκιμάσεις Peps! Mόλις επέστρεψα απ΄το καρναβάλι σας, περισσότερο κόσμο δεν είχα ξαναδεί!!! Καλά κούλουμα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. poses laganes bgainoun me autes tis dosologies?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγάζει μια μεγάλη λαγάνα, όπως στις φώτο. Ελπίζω να σου αρέσει!!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  6. πως να φουσκωσει χωρις τη μαγια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αλεύρι για χωριάτικο ψωμί περιέχει εκτός από σκληρά στάρια και ξερή μαγιά. Οπότε αν δεν μπορείς να βρεις κάτι αντίστοιχο πρόσθεσε 1 φακελάκι ξερή μαγιά στο αλεύρι που θα χρησιμοποιήσεις. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...