Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Πουρές πατάτας


Πάτα  τες...



Υλικά
1κιλό πατάτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 κούπας γάλα φρέσκο
Αλάτι, πιπέρι λευκό

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά τεμάχια.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τις κομμένες πατάτες και προσθέτω νερό να τις σκεπάσει καθώς και αλάτι.
Σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι πατάτες και να σπάνε με ένα πιρούνι.
Αφαιρώ το νερό που μπορεί να έχει απομείνει και ζεστές τις λιώνω με το εργαλείο για πουρέ ή με το μύλο λαχανικών.
Προσθέτω το γάλα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και δοκιμάζω το αλάτι.
Σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύω ζωηρά με ξύλινη κουτάλα, να ενωθούν όλα τα υλικά και να αποκτήσει ο πουρές την επιθυμητή πυκνότητα.
Συνοδεύει κρέατα και ψαρικά.


Συμβουλή
Αν ο πουρές βγει αρκετά σφικτός μπορούμε να τον αραιώσουμε ανακατεύοντας λίγο γάλα ή  νερό που είχαμε αφαιρέσει μετά το βράσιμο της πατάτας.

Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...