Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012

Μουσακάς


Η Ωδή της μελιτζάνας



Υλικά:
4 μελιτζάνες μεγάλες φλάσκες
3 κολοκύθια μέτρια
4 πατάτες
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε μακρόστενες τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια.

Αλατίζουμε και τηγανίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι για μερικές ώρες ή ακόμα καλύτερα ένα ολόκληρο βράδυ.
Ετοιμάζουμε τον κιμά και την μπεσαμέλ.
Τηγανίζουμε τις πατάτες αφού τις πλύνουμε, τις κόψουμε, και τις αλατίσουμε.
Βάζουμε σε  στρώσεις τα λαχανικά που τηγανίσαμε σ’ ένα  πυρές ξεκινώντας με τις πατάτες  και συνεχίζοντας με τις μελιτζάνες.
Στις  επόμενες στρώσεις  απλώνουμε τον κιμά,  τις υπόλοιπες μελιτζάνες με τα κολοκύθια, τέλος βάζουμε την μπεσαμέλ σ’ όλη την επιφάνεια του πυρέξ.
Ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 220ο C για 45΄.


Συμβουλή
Δε σερβίρουμε το φαΐ μόλις βγει απ’ το φούρνο γιατί τα κομμάτια δε θα κοπούν όμορφα. Περιμένουμε 10’ με 15’ να σταθεί ο μουσακάς εκτός φούρνου.


Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...