Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Σάλτσα κιμά


Σταθερή αξία!

 
Υλικά:
700γρ. κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
½ κούπα κρασί
2 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 ½  κούπα νερό
1 δαφνόφυλλο
2 πρέζες κανέλα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε τον  κιμά στο λάδι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
Μόλις στεγνώσει ο κιμάς σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Συμπληρώνουμε την ντομάτα και αφήνουμε να πάρει 1με 2 βράσεις.
Αραιώνουμε τον πελτέ στο  νερό και μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15΄-20΄περίπου.
Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί.

Συμβουλή:
Ανάλογα  με τη χρήση του κιμά τον κάνουμε περισσότερο ή λιγότερο στεγνό.
Για γέμιση σε μπουρεκάκια και πίτες ο κιμάς δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά σε αντίθεση με τη χρήση του κιμά  όταν αυτός συνοδεύει μακαρόνια.

Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...