Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Χανιώτικο μπουρέκι

 Τα άλλα μπουρέκια … Κολοκύθια τούμπανα!!!



Υλικά
1 κιλό κολοκύθια (4 μεγάλα)
1κιλό πατάτες (3-4 μέτριες)
½ κιλό μυζήθρα
½ κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
¾ της κούπας ελαιόλαδο
1 ½ κούπα νερό
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
δυόσμο ξερό
αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκύθια και τις πατάτες.
Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τις πατάτες και τα κολοκύθια σε ξεχωριστά μπολ.
Αλατίζουμε και πιπερώνουμε και τα δύο.
Στα κολοκύθια ανακατεύουμε τις 2 από τις 4 κουταλιές αλεύρι.
Απλώνουμε τα υλικά σε στρώσεις με πρώτη τις μισές πατάτες, έπειτα τα μισά κολοκύθια, όλη τη μυζήθρα, ξανά τις υπόλοιπες πατάτες και τέλος τα κολοκύθια.
Μετά από κάθε στρώση λαχανικών πασπαλίζουμε  θρυμματισμένο δυόσμο εκτός από την τελευταία στρώση κολοκυθιών.
Πασπαλίζω τα κολοκύθια με το υπόλοιπο αλεύρι.
Περιχύνω  το γάλα, το λάδι και το νερό.
Ταρακουνώ λίγο το πυρέξ να πάνε παντού τα υγρά και βάζω αλουμινόχαρτο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 45΄περίπου. Δοκιμάζουμε με πιρούνι να είναι μαλακή η πατάτα.
Μετά την 1 ώρα ψησίματος βγάζω το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει από πάνω.

 Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...