Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Γαριδομακαρονάδα


Άπλωσε την γ…αρίδα σου και απόλαυσέ την!!!



Υλικά
½ κιλό γαρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλικομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
1 σφηνάκι ούζο
1 ντομάτα περασμένη στον ψιλό τρίφτη
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
1 πακέτο μακαρόνια
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και βράζουμε  σε αρκετό νερό, να τις καλύπτει, τις γαρίδες για 5-6΄.
Καθαρίζουμε το κέλυφος και το εντεράκι από την πλάτη της γαρίδας αφήνοντας το κεφάλι για να γίνουν πιο ζουμερές.
Από το ζουμάκι που βράσαμε τις γαρίδες, κρατάμε 2 κούπες και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στο νερό που θα βράσουμε τα μακαρόνια για περισσότερη νοστιμιά.
Σε κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και το ζουμί,  προσθέτουμε αλάτι και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και τα βράζουμε για 7-8΄ακολουθώντας τις οδηγίες βρασμού στο πακέτο.
Αφαιρούμε τα μακαρόνια με τσιμπίδα χωρίς να τα σουρώσουμε.
Εντωμεταξύ μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια, φτιάχνουμε τη σάλτσα.
Σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα και το σκόρδο. 
Αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις και κατόπιν βάζουμε τον ντοματοπελτέ, τις 2 κούπες ζουμί από τις γαρίδες που κρατήσαμε, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να δέσει η σάλτσα.
Προς το τέλος ρίχνουμε τις γαρίδες αφήνοντας ακόμα για 2-3 λεπτά. 
Προσθέτουμε το μαϊντανό και η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα, τα ανακατεύουμε ζωηρά και σερβίρουμε σε πιατέλα.


Συμβουλή
Για καλύτερη εμφάνιση διακοσμούμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.



Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...